Ai nevoie de 1 pui,1 ceapă albă,1 ceapă roşie,3-4 căţei usturoi,1 legătură cimbru,10 felii pâine,200 g nuci,2 ouă,200 g bacon,sare şi piper.

Pasul 1

Speli puiul,îi tai aripile şi partea inferioară a copanelor,şi-l dezosezi începând cu zona pieptului.

Nu-i îndepărta pielea,deoarece carnea se va usca în cuptor.

Pieptul îl feliezi,fără însă a-l tăia de tot.

Aşezi carnea cu pielea în jos,o acoperi cu o folie de plastic şi o baţi cu ciocanul pentru a o frăgezi.

Deasupra presari sare,piper şi frunze de cimbru.

Pasul 2

Cureţi cepele şi usturoiul şi le mărunţeşti. Dai nuca prin maşina de măcinat,iar baconul şi feliile de pâine le tai cubuleţe.

Pasul 3

Pui toate ingredientele într-un castron,adaugi ouăle,nuca,sare şi piper după gust şi câteva frunzuliţe de cimbru. Amesteci bine şi pui umplutura peste pui. Rulezi şi legi cu sfoară.

Pasul 4

Aşezi rulada de pui cu nuci într-o tavă tapetată cu hârtie şi o dai la cuptor aproximativ 2 ore,la foc mic.

sursa foto:Profimedia