Dificultate medie
Preparare 40ʹ
4 porţii

Ai nevoie de:

1 kg cartofi noi mici, tăiaţi jumătăţi

6 felii de bacon

1 ceapă roşie, tăiată fin

1/4 cană oţet de mere

2 linguri apă

1 lingură ulei de măsline extravirgin

1 lingură muştar

1/2 lingură zahăr tos

sare

piper negru măcinat

8 fire de ceapă verde, tăiate felii

Cum prepari salată nemţească de cartofi:

Pui la fiert cartofii în apă cât să-i acopere, cu sare, până dau un clocot. Îi ţii pe foc până intră uşor furculiţa în ei, circa 15 - 20 minute. Îi scurgi şi îi laşi să se răcorească uşor înainte să-i transferi într-un bol mare de servire.

Într-o tigaie, la foc mediu, prăjeşti baconul până devine crocant, aproximativ 8 minute. Păstrezi cam 2 linguri de grăsime în tigaie şi transferi baconul pe un platou cu şervete de hârtie care să absoarbă grăsimea.

Pui ceapa roşie în tigaie şi o căleşti la foc mediu până începe să se înmoaie, circa 3 minute. Adaugi oţetul de mere, apa, uleiul, muştarul şi zahărul şi laşi până începe să fiarbă, apoi opreşti focul şi asezonezi cu sare şi piper, după gust. Adaugi ceapa verde şi torni încet peste cartofi, amestecând uşor, ca să se combine. Serveşti salata caldă.