„Sângele verde”, elixirul care îţi reface sănătatea

1 84985 original jpg jpeg

Sucul de iarbă de grâu este o băutură cu prorpietăţi extraordinare: ţine bolile la distanţă, îţi curăţă organismul şi îţi dă energie. În plus, conţine toate mineralele de care omul are nevoie şi vitamine, A, complexul de vit. B, C, E and K. 

Beneficii

Excelent detoxifiant pentru organism

Folosit într-o dietă raw, dar nu numai, sucul din iarbă de grâu este un excelent detoxifiant, facilitând eliminarea din organism a toxinelor şi grăsimilor în exces. Mai mult, sucul din iarbă de grâu este unul din cei mai puternici detoxifianti pentru ficat, cu mult mai bun decât sucul de morcovi, de exemplu.

Reduce îmbătrânirea prematură 

Sucul din iarbă de grâu conţine până la 70% clorofilă, iar asta înseamnă că protejează organismul împotriva factorilor cancerigeni. Cum se întâmplă asta? Clorofilă conţine enzime şi superoxid dismutaza, o enzima care conţine cupru şi care se regăseşte în celulele mature de sânge. Această enzima ajută, printre altele, la prevenirea procesului de îmbătrânire prematură.

Are proprietăţi antiseptice 

Beneficiile antiseptice ale clorofilei erau lăudate şi recunoscute încă din 1940. Într-un articol publicat în revista „American Journal of Surgery”, doctorul Benjamin Gruskin recomandă clorofilă pentru tratarea următoarelor afecţiuni: îndepărtarea mirosurilor neplăcute, vindecarea rănilor, grăbirea vindecării grefelor de piele, vindecarea infecţiilor urechii, tratarea inflamaţiilor colului uterin sau reducerea febrei tifoide.

Îmbunătăţeşte aspectul pielii 

Sucul din iarbă de grâu îţi face pielea mai curată şi mai luminoasă. Pe lângă faptul că îl bei, acest minunat suc poate fi folosit că un demachiant natural. Este suficient să torni suc verde peste corp atunci când faci baie şi să laşi să acţioneze timp de 15 minute. Clăteşte apoi cu apă rece.

image

Mod de prepare: 

Se iau 2-3 pumni de grâu şi se pun într-un borcan. Se spală bine cu apă, apoi se lasă la înmuiat în apă de izvor 24 ore, timp în care mai învârtiţi de 2-3 ori. 

După acest timp de 24 ore se clăteşte bine, după care se scurge apa şi se lasă aşa 3 zile cu un ziar deasupra. În aceste 3 zile, grâul se clăteşte de 3 ori pe zi. După aceste 3, zile grâul ar trebui să încolţească. 

Din acest moment, grâul poate fi aşezat pe un pat de pământ nechimicalizat, bob lângă bob şi chiar bob peste bob de 1 deget, peste care se presară un strat subţire de pământ, încât să astupăm grâul. Se udă o dată dimineaţă din abundenţă, iar seară doar stropiţi sau pulverizaţi apă peste el. Încet, încet grâul încolţeşte şi iarbă se ridică încet încet în sus. Aproximativ în 1 săptămână, iarba ajunge la 10-15 cm înălţime când este gata tăiat şi de stors. 

Se taie o mâna de iarbă cu ajutorul unei foarfece se introduce în storcător şi se obţine sucul.

Iarba de grâu este prezentă pe piaţă şi sub formă de pulbere. Pulberea de iarbă de grâu – obţinută din iarbă de grâu uscată şi pulverizată – e bună, dar nu este atât de eficientă ca sucul proaspăt. Gradul ei de eficienţă se ridică la doar 2% din eficienţa sucului proaspăt de iarbă de grâu, consumat în 15 minute de la preparare.

Sursă: frunza-verde.ro