De ce se lasă sânii?

Cele mai multe femei se confruntă cu o scădere a elasticităţii sânilor după vârsta de 40 de ani. Contrar a ceea ce se crede,mai multe cercetări arată că purtarea sutienelor face ca sânii să-şi piardă din fermitate,deoarece acestea împiedică dezvoltarea ţesuturilor musculare. Sarcina este o altă cauză comună a lăsării premature a sânilor. Sânii se lasă din cauza creşterii rapide în greutate în timpul sarcinii,mai degrabă decât prin alăptare,aşa cum mulţi oameni cred.

Poartă sutiene care ţi se potrivesc

Asigură-te că sâniităi sunt susţinuţi de un sutienpotrvit,în funcţie de activităţile zilnice. De exemplu,dacă faci sport,ai nevoie de un sutien corespunzător,pentru a evita întinderea sânilor,în special când faci mişcări care te suprasolicită.

Citeşte şi:„Mi-au crescut brusc sânii“ – 7 cauze posibile

Fă exerciţii pentru fermitatea sânilor

Exerciţiile sunt o parte vitală în prevenirea dezvoltării sânilor căzuţi. Exerciţiile fizice regulate ne ajută să ne menţinem greutatea,să ne dezvoltăm masa musculară şi să avem o piele fermă. Încearcă să faci exerciţii de două până la trei ori pe săptămână,insistând pe exerciţiile care privesc pieptul. Aceste exerciţii îţi pot consolida în mod semnificativ muşchii şi ligamentele din jurul pectoralilor,prevenind în acelaşi timp lăsarea sânilor.

Citeşte şi:Greşeli pe care le facem când alegem sutienul!

Hidratează-te

Celulele pielii sânilor sunt compuse în principal din apă. A nu te hidrata suficient poate avea un impact negativ asupra pielii,ceea ce duce la apariţia ridurilor,reducerea moliciunii pielii,şi,prin urmare,lăsarea sânilor.

Masează regulat sânii

Masarea periodică a sânilor şi a zonei din jurul lor poate spori elasticitatea pielii. Masează de trei ori pe săptămână,cu ulei de nucă de cocos sau de măsline. Masajul va stimula fluxul sangvin de la suprafaţa sânilor,reparând celulele.