Sarea de mare este în acest moment una dintre cele mai eficiente remedii care combat căderea părului. Bogată în minerale precum sodiu,potasiu şi calciu,sarea ajută la reducerea cantităţii de sebum produse de scalp,în timp ce previne infecţiile fungice. De asemenea,regenerează pielea prin producerea de celule noi.

Totodată,sarea de mare este perfectă pentru persoanele care au mătreaţă,plus că stimulează sângele care ajunge la rădăcina firului de păr,împiedicând căderea lui.

Iată câteva reţete de măşti pentru păr pe bază de sare de mare:

Ai nevoie de:

-2 linguri de sare de mare
-1 lingură de ulei de migdale
-1 lingură de ulei din germeni de grâu

Mod de preparare şi aplicare:

Într-un bol,pui toate ingredientele şi le amesteci. Pasta obţinută o aplici pe păr şi o laşi să acţioneze 15-20 de minute,după care speli părul cu şampon şi aplici balsam aşa cum faci de obicei. Repetă acest tratamentîmpotriva căderii părului o dată la două săptămâni.

Tonic pe bază de sare de mare pentru erupţii cutanate

Ai nevoie de:

-1 lingură de sare de mare
-o cană cu apă fierbinte

Mod de preparare şi aplicare:

Pune sarea în apa fierbinte şi amestecă cu o lingură până se dizolvă. Înmoaie în soluţie o bucată de material din bumbac,stoarce-l şi aplică-l pe zona cu probleme. Acest tonic va curăţa,ucide bacteriile şi stimula creşterea părului.

Şampon pe bază de sare de mare

Ai nevoie de:

-1 linguri de sare de mare
-o ceaşcă de şampon hidratant

Mod de preparare şi aplicare:

Adaugă sarea în şampon şi amestecă bine până se încorporează. Las-o să stea o oră,după care îl foloseşti atunci când te speli pe păr. Acest şampon va reduce căderea părului şi-l va hrăni de la rădăcină.

Mască anti-mătreaţă pe bază de sare

Vitaminele,mineralele şi antibioticile pot trata infecţiile de la nivelul scalpului,inclusiv pielea uscată numită mătreaţă. Este cel mai bun mod prin care stimulezi creşterea firului de păr. În plus,iaurtul şi albuşul îl menţin sănătos,hidratat şi mătăsos.

Ai nevoie de:

-1 lingură de iaurt
-1 albuş
-2 linguri de sare de mare
-10 picături de ulei de ricin

  Mod de preparare şi aplicare:    

Pui într-un bol toate ingredientele şi le amesteci până devin o pastă omogenă. O aplici pe părul umed şi o laşi să acţioneze 30 de minute,după care îl speli cu şampon,aplici balsam şi clăteşti bine.