Siropul de cătină întârzie îmbătrânirea

Un remediu pentru a încetini îmbătrânirea şi pentru a scăpa de stres este siropul de cătină. Totodată,previne miopia,cataracta şi glaucomul.

Nu trebuie decât să dizolvi o linguriţă la un pahar cu apă. Se bea de trei ori pe zi. Pentru creşterea imunităţii,o cură de câteva luni cu suc de cătină este ideală. Bei câte o cană pe zi.

Siropul de măceşe alungă oboseala

Datorită conţinutului bogat de vitaminele C şi A,siropul de măceşe este un duşman al oboselii şi al anemiei. Se ia câte o linguriţă,de două-tri ori pe zi.

Ceaiul de măceşe,care se se prepară din două linguri de fructe zdrobite,într-o jumătate de litru de apă,ajută la eliminarea pietrelor la rinichi.

Siropul de gutui,bun pentru stomac

Gutuia este unul dintre fructele „minune” ale toamnei. Siropul de gutui este indicat  în caz de constipaţie,dar şi de hiperaciditate gastrică. Totodată,reduce semnificativ riscul de accidente cerebrale.

Mai mult,ceaiul din sâmburii de la o gutuie combate răcelile. Se bea o cană de trei ori pe zi,neîndulcit.

Siropul de ridiche neagră calmează tusea

Ştiai că unul dintre cele mai bune tonice pentru organism este siropul de ridichi negre? Şi în caz de tuse,acest sirop este un leac minunat. Se iau câte trei-patru linguriţe pe zi,până la vindecare.

Sucul de ridichi este şi un bun detoxifiant,eliberând ficatul de toxine. Se bea o cană de suc proaspăt,zilnic,pe stomacul gol,timp de o lună.

Siropul de sfeclă alungă migrenele

Dacă suferi de migrene,le vii de hac cu siropul de sfeclă roşie:câte o cană,de trei ori pe zi,câteva săptămâni. Siropul de sfeclă ajută şi la eliminarea pietrelelor de la fiere,cât şi la scăderea tensiunii arteriale.

Se beau câte patru pahare pe zi. O cană cu suc de sfeclă roşie,băută zilnic,reface flora intestinală şi menţine ficatul sănătos.