Gastrita este o formă de inflamaţie sau iritaţie care afectează mucoasa stomacului. Unele dintre simptomele gastritei includ arsuri la stomac,greaţă,pierderea poftei de mâncare,dureri abdominale sau scaune de culoare neagră. Această afecţiune poate provoca,de asemenea,apariţia pe mucoasa stomacului a unor pete roşii mici care pot fi foarte dureroase.

Cauzele acestei afecţiuni sunt alimentaţia nesănătoasă,stresul sau abuzul de băuturi alcoolice.

O metodă alternativă pentru tratarea gastriteişi a arsurilor la stomac sunt remediile naturale,care ajută la calmarea durerii.

Cele mai bune remedii naturale pentru gastrită şi arsuri la stomac sunt:

Suc de morcov şi ţelină.

Spală şi curăţă doi mocovi,apoi  feliază-i şi pune-i în blender. Adaugă şi nişte frunze de ţelină şi 250 ml de apă. Procesează cu blenderul şi vei obţine un suc pe care-l vei bea pentru a combate arderile de stomac şi a trata gastrita.

Citeşte şi:Suferi de gastrită? Iată ce alimente sunt permise!

Ceai de ghimbir şi pară.

Prepară un ceai folosind ghimbir şi pară,şi bea-l pe parcursul zilei. Acesta te va ajuta să menţii sub control durerile provocate de gastrită şi arderile stomacale.

Ceai de muşeţel şi măr

Spală,decojeşte şi feliază un măr. Pune la fiert apă,cu care faci ceai de muşeţel. Adaugă în ceai felii de măr şi bea-l în fiecare dimineaţă pentru a combate simptomele gastritei.

Citeşte şi:Ceaiuri pe care le poţi bea dacă suferi de gastrită

Ceai de pătrunjel

Pătrunjelul este un diuretic bogat în proprietăţi antiinflamatorii,care ajută la calmarea inflamaţiei produsă pe membrana stomacului. Prepară un ceai pe bază de pătrunjel şi bea-l pe parcursul zilei.

Sursă:www.boldsky.com