Sfat: Deoarece rezultatele nu apar imediat, repetă tratamentul de mai multe ori şi vei scăpa de mătreaţă şi de scalp uscat.

Bicarbonat de sodiu

Spală părul aşa cum o faci în mod normal. Pune în palmă două linguri de bicarbonat de sodiu şi masează scalpul cu el. Nu îl lăsa să acţioneze mai mult de 4 minute. Clăteşte imediat şuviţele, şamponează şi apoi clăteşte-le iar cu apă călduţă.

Sare

Masează scalpul şi părul cu sare uscată. Prinde şuviţele coc şi lasă sarea să acţioneze cel puţin 15 minute, după care clăteşte cu apă călduţă.

Gel de aloe vera

Aloe vera nu trebuie să lipsească din rutina de îngrijire a părului şi a pielii. Taie pe jumătate o frunză de aloe vera, scoate cu o lingură gelul şi aplică-l pe păr. Prinde părul coc şi lasă gelul să acţioneze 30 de minute, după care şamponează-l şi clăteşte-l cu apă călduţă.

Aspirină

Sfărâmă cu lingura două pastile de aspirină. Adaugă pudra obţinută în şampon când te speli şi masează podoaba capilară 2-5 minute. Clăteşte cu apă călduţă.

Ceai verde

Prepară un ceai verde din două plicuţele şi lasă-l să se răcească. Clăteşte părul cu ceaiul rece, masează scalpul. Apoi lasă-l să acţioneze 20 de minute. Clăteşte cu apă călduţă şi şamponează-l peste 15 minute.

Albuş

Bate spumă 2-3 albuşuri şi aplic-o pe părul umed, începând de la rădăcini şi până la vârfuri. Lasă masca să acţioneze 30 de minute sau până se usucă, apoi şamponează şi clăteşte cu apă călduţă.

 
Credit foto: www.diseasespictures.com