De ce apar petele negre pe gât?

Acest lucru se întâmplă din cauza modificărilor de culoare a producţiei de melanină,care este în exces în organism. Aceasta poate fi declanşată din cauza dezechilibrelor hormonale,sarcinii,fumatului sau expunerii îndelungate la soare.

Cum ajută bicarbonatul de sodiu?

Bicarbonatul de sodiu este un foarte bun exfoliant,care ajută la îndepărtarea celulelor moarte ale pielii. În plus,conţine proprietăţi antibacteriene,care au efect asupra infecţiilor bacteriene. În termen de o săptămână,vei observa o schimbare în tonul pielii. Cu toate acestea,pentru a elimina complet hiperpigmentarea,este necesar de 2-3 luni.

Pentru a evita efectele adverse,testează mai întâi pe mână. Dacă nu există,limitează aplicarea măştii la două ori pe săptămână.

Iată cum să prepari masca pe bază de bicarbonat de sodiu pas cu pas:

Ai nevoie de:

-1 lingură de bicarbonat de sodiu
-jumătate de lingură de iaurt
-5 picături de ulei de cocos

Mod de preparare:
Pasul 1.

Ia un bol. Pune în el o lingură de bicarbonat de sodiu,care trebuie să fie foarte fin.

Pasul 2.

Adaugă peste bicarbonat jumătatea de lingură de iaurt,pe care le amesteci bine cu o lingură până devin pastă. Iaurtul conţine acid lactic,care albeşte şi catifelează pielea.

Pasul 3.

Alternativ,poţi folosi apă pentru a prepara pasta.

 Pasul 4.  

Adaugă în pastă picăturile de ulei de cocos,şi amestecă bine toate ingredientele. Acidul lactic pe care-l conţine uleiul esenţial de nucă de cocos ajută la deschiderea porilor şi eliminarea punctelor negre.

Pasul 5.

Ia un prosop curat şi înmoaie-l în apă călduţă. Stoarce excesul de apă şi aplică prosopul pe gât,pe zona afectată de pete timp de 3 minute. Acest lucru va ajuta la deschiderea porilor,înainte de aplicarea măştii.

Pasul 6.

Testează pe palmă crema. O laşi să acţioneze 2 minute. Dacă vezi că nu sunt efecte adverse,o poţi aplica pe gât. Efecte adverse înseamnă inflamarea pielii.

 Pasul 7.  

Pune pe o dischetă din bumbac din cremă şi aplică pe gât. Să fie pe măsură,fără a exagera.

 Pasul 8.  

Laşi masca să acţioneze 15 minute. După ce s-a uscat,clăteşti cu apă pielea feţei masând cu mişcări circulare,apoi ştergi cu un prosop.

Pasul 9.

După ce ai îndepărtat toată masca,masează zona cu loţiunede corp lipsită de grăsimi,deoarece va duce la închiderea porilor.

Sursă+credit foto:www.boldsky.com