Punctele negre sunt pori plini de sebuum care,în contact cu aerul,se înnegresc. Cu cât le laşi mai mult să se întărească pe faţă,cu atât va fi mai greu să le scoţi şi vei lăsa o gaură inestetică în acea parte a feţei. De aceea,este foarte important să previi apariţia lor şi să le scoţi atunci când încep să apară.

Tenul cu puncte negre trebuie curăţat în profunzime cel puţin o dată pe săptămână. Primul pas în acest sens este să-ţi faci o infuzie cu ceai de muşeţel. Fierbi apă într-un vas,adaugi pliculeţele de ceai sau de plantă uscată şi stai deasupra vasului cel puţin 10 minute,acoperindu-ţi capul. Dacă este prea puternic aburul,ia pauze scurte astfel încât să nu te opăreşti.

Dacă punctele negre sunt puţin vizibile,te poţi folosi de un prosop cu care să freci faţa.  Pentru cele adânci,înfăşoară vatăsau tifon pe buricele degetelor şi preseazăpielea. Mişcările trebuie să fie uşoare,astfel încât să nu învineţeşti zona. Evită să foloseşti unghiile. După ce ai curăţat faţa,curăţă zona cu un burete îmbibat cu apă rece sau aplică o loţiune astringentă.

Şi plasturii te ajută să scapi de punctele negre. Îi umezeşti pe una dintre părţi şi-i aplici pe zona afectată. Dupa ce se usucă,se dezlipesc încet. Mai poţi aplica şi măşti special concepute în acest sens. Aplici crema pe faţă,o laşi să se întărească şi o desprinzi ca o peliculă de pe faţă.