Apariţia lor este determinată de mai mulţi factori,printre care un stil de viaţă dezechilibrat,somn insuficient,tendinţa de a mânca alimente prea sărate,precum şi un stil de viaţă sedentar. Totuşi,dacă ştii că nu te încadrezi în nici o categorie,dar pungile se încăpăţânează să fie prezente,atunci nu-ţi mai rămâne opţiunea să dai vina pe genetică. 

Procesul de formare al acestora este destul de simplu. Pe măsură ce înaintăm în vârstă,ligamentele de pe faţă se rup,iar pielea îşi pierde elasticitatea. Grăsimea se supune legilor gravitaţiei şi astfel se formează inesteticele semne.

Citeşte şi:

Cum previi sindromul de ochi uscat

Sfaturi pentru ochi mai tineri

Poţi ameliora aspectul acestora cu ajutorul unor remedii făcute în casă. Printre cele mai indicate sunt feliile de castraveţi,feliile de cartofi,dar şi pliculeţele cu ceai. Secretul eficienţei acestora constă în faptul că înainte de utilizare trebuie introduse la frigider pentru cel puţin o oră. Răceala constrictă vasele de sânge,iar pielea nu mai are acel aspect pufos.

De asemenea este posibil ca pungile să se formeze din cauză că organismul tau are tendinţa de a acumula apă. În acest caz,trebuie să mai adaugi o pernă sub cap în timpul somnului pentru ca corpul tău să dreneze mai uşor excesul de lichide.