Mere acoperite cu ceară

Marile lanţuri de magazine achiziţionează mere acoperite cu ceară, pentru că pot fi păstrate o lungpă perioadă de timp. De aceea sunt strălucitoare şi arată atât de bine. Spală-le cu apă călduţă înainte de a le consuma pentru a elimina ceara.


Mierea, naturală sau nu?

Cum îţi dai seama dacă mierea pe care ai cumpărat-o este naturală? Adaugă o lingurinţă în puţină apă caldă. Dacă se dizolvă, înseamnă că este diluată cu sirop, adică este contrafăcută. Dacă este naturală vei observa că mierea prinde forma de fagure.

Un alt mod de a-ţi da seama dacă este naturală este să pui o picătură pe degete. Dacă este absorbită rapid în piele, atunci poţi fi sigur că este naturală.  

Unt sau margarina?

Adaugă o bucăţică de unt în apă fiebinte. Cel de calitate este făcut din lapte sau smânână, în timp ce margarina este realizată din ulei de palmier. Aceasta din urmă nu se va dizolva niciodată în apă.  


Jeleurile

Nu mai este un secret pentru nimeni că gelatina este făcută din oase, piele şi ligamentele animalelor. Dacă vrei să renunţi la ea, poţi folosi agar-agar, gelatina de origine vegetală, obţinută din algele roşii.Cum alegi cafeaua boabe

Alege o cafea la un preţ mediu. Cea ieftină nu este bună, cea scumpă are acelaşi gust. Cafeaua de calitate nu va fi niciodată depozitată în recipiente de plastic, ci doar în cele de metal şi sticlă.  


Ciocolata cu puţin ingrediente 

Fii atent la ingrediente. Cu cât mai scurtă este lista, cu atât e mai bună. Cicolata de calitate are un conţinut ridicat de cacao şi foarte puţine derivate. Totodată, este de preferat să alegi una care conţine ulei de cocos, nu ulei vegetal. 


Îngheţata cu fructe

Acelaşi sfat se aplică şi în cazul îngheţatei. Citeşte ingredientele! Cele cu arome de fructe de pădure sunt rareori anturale, astfel că mai sigur este să le alegi doar pe acelea care conţin fructe confiate sau nuci.

Sursă: brighside.me