Păr frumos


Dacă ai părul gras sau cu tendinţe de îngrăşare, atunci acest truc este potrivit pentru tine. Adaugă în şampon 2-3 linguri de sare de bucătărie, sau chiar şi mai indicat, sare de mare dacă ai la îndemână. Scalpul va beneficia de o exfoliere uşoară, în timp ce rădăcinile părului vor fi mai curate pentru o perioadă mai lungă de timp.

Ten impecabil


Celebra mască neagră, care reuşeşte să îndepărteze cu succes punctele negre şi impurităţile tenului, poate fi preparată şi acasă, iar rezultatele sunt uimitoare! Pune într-un vas 2 linguri de cărbune pisat, pe care îl poţi cumpăra din farmacii sau plafar, 1 lingură şi jumătate de gelatină, dizolvată în apă, conform instucţiunilor de pe ambalaj. Amestecă bine ingredientele şi pune-le în cuptorul cu microunde, sau dacă nu ai, în cuptorul normal, până capătă o consistenţă gelatinoasă. Lasă să se răcească puţin, apoi aplică pe întreaga faţă, evitâng genele şi sprâncenele. După 30 de minute, îndepărtează uşor masca.

Adio cearcăne


Păstrează zaţul de la cafeaua de dimineaţă, căci te va ajuta să scapi de cearcănele inestetice de sub ochi. Pentru un efect sporit, adaugă şi o lingură de ulei de cocos. Amestecă cele două ingrediente şi aplică-le pe piele pentru 15 minute, apoi clăteşte. Este necesar să aplici această mască de 3-4 ori săptămână.

Corp sănătos


Vrei să îţi faci un tratament anti-celulitic la tine acasă însă nu ştii ce ingrediente să foloseşti? Amestecă 2 linguri de ghimbir proaspăt, ras cu 5 linguri de argilă şi 10 linguri de apă caldă. Aplică pasta obţinută pe zonele cu probleme (abdoment, şolduri, picioare, braţe) şi înfăşoară-le în folie alimentară. Pentru a-şi face efectul, stai aşa o oră, iar la final clăteşte bine pielea. Poţi face acest tratament o dată pe săptămână.

Picioare fine


Epilarea cu zahăr este considerată a fi una dintre cele mai bune metode de îndepărtare a părului nedorit de pe corp. Este mai puţin dureroasă, nu îţi irită pielea şi în plus, va elimina chiar şi firele de păr crescute pe sub piele. Îţi poţi prepara chiar la tine acasă o cremă depilatoare dintr-un sfert de pahar de zeamă de lămâie, 2 pahare de zahăr şi 1 sfert de pahar cu apă. Pune-le într-un vas, la foc încet, până când încep să capete o culoare aurie. Lasă amestecul să se răcească, iar apoi aplică-l pe cremă cu o spatulă, în direcţia opusă firelor de păr. Cu grijă, trage înspre tine de banda de zahăr.

Pentru punctele negre


Un lucru este cert: nimănui nu îi plac! Vrei să scapi cât mai repede de ele şi o poţi face simplu şi rapid, cu două ingrediente pe care le ai în casă: făină şi miere. Prepară o mască dintr-o lingură de apă, o lingură de făină şi o lingură de miere. Ia o bucată subţire de bumbac, înmoai-o în acest amestec şi aplic-o direct pe zona cu probleme. După ce s-a întărit, la aproximativ 15-20 de minute, îndepărteaz-o uşor, cu grijă.

Pielea subraţului


Deloc de neglijat, mai ales vara, când porţi bluze şi rochii cu bretele subţiri, pielea subraţului are nevoie de îngrijire. Mai ales dacă a început să capete o culoare închisă, e musai să iei măsuri. Soluţia e simplă: rade un cartof prin cea mai fină parte a răzătoarei şi aplică pasta obţinută direct pe piele. Stai întinsă jumătate de oră, apoi clăteşte. Pentru efecte vizibile, repetă procedura de 2-3 ori pe săptămână.

Călcâie fine


 Pielea călcâielor poate deveni din nou fină şi suplă. Ai nevoie de 2 ceşti cu apă caldă, una cu oţet şi jumătate de ceaşcă cu bicarbonat de sodiu. Înmoaie picioarele în acest amestec, 15-20 de minute, apoi şterge-le bine cu un prosop şi aplică o cremă hidratantă.


Sursa foto: depositphotos