Mănâncă sănătos

Dacă vei consumaalimenteprecum:somon,ton,alune,mieji de floarea soarelui,banane,spanac,citrice,roşii,ouă,vei avea un păr puternic şi strălucitor,datorită grăsimilor sănătoase,omega 3,acidului  folic,proteinelor şi vitaminelor B6 şi B12 conţinute de acestea.

Cât de des îl speli

Hair stiliştii recomandă să îţi speli podoaba capilară în momentul în care observi că s-a îngrăşat. Persoanelor cu părul cu tendinţe de îngrăşare rapidă li se recomandă să îl spele o dată la două zile sau chiar zilnic dacă este cazul.

Spală-l corect

Începe cu scalpul,aplică o cantitate de şampon cât o monedă şi masează-l uşor cu buricele degetelor timp de un minut,după care repetă operaţiunea,ca să elimini toate reziduurile acumulate. Şamponează apoi lungimea părului,cu mişcări blânde,pentru a nu-l agresa.

Balsamul şi masca de păr

După ce ai spălat bine părul şi l-ai limpezit,este momentul să treci la următorul pas-hidratarea. La fiecare spălare poţi folosi balsamul,care te va ajuta să descurci şi să îmblânzeşti firele rebele. Masca o poţi folosi de 2-3 ori pe săptamână,în special dacă eşti vopsită şi părul necesită o îngrijire şi o hidratare mai intensă. Produsele nu se aplică şi la rădăcini,pentru că altfel îl vei îmbâcsi.

Clăteşte bine

Chiar dacă foloseşti produsele de păr potrivite tipului tău de păr,dar nu le clăteşti suficient de bine,până scârţâie,efectul nu va fi cel dorit,din cauza depunerilor rămase. Pentru un plus de strălucire,ţine cont de acest sfat:clăteşte cu apă rece la final.

Uscarea

Nu îl peria niciodată atunci când este complet ud,pentru că este foarte fragil şi rişti să îl rupi. Dacă foloseşti foehn-ul,aplică înainte un spray de protecţie termică (îl găseşti în toate magazinele). Dacă vei folosi un uscător cu ioni,vei reuşi să îţi usuci părul mult mai rapid. Dacă vrei mai mult volum,usucă-te cu capul în jos. Adaugă o pudră de volum la rădăcină sau câteva pufuri de şampon uscat vor avea acelaşi efect.