Iată de ce trebuie să incluzi sarea în rutina de îngrijire a părului:

Împotriva mătreţii

Combinaţia dintre sare şi şampon combate principala problemă numită mătreaţa. Sarea ajută la îndepărtarea celulelor moarte de la nivelul scalpului şi ţine sub control producţia de sebum.

Ce trebuie să faci:

Pune într-un recipient o lingură de şampon şi o jumătate de lingură de sare, apoi amestecă-le. Spală podoaba capilară cu apă călduţă, după care şamponeaz-o cu pasta obţinută. Masează pielea capului cu mişcări circulare, lasă-l să acţioneze 5 minute şi apoi clăteşte cu apă călduţă.

Împotriva părului gras

Pentru a ţine sub control producţia de sebum, este nevoie să masezi pielea capului cu apă sărată.

Ce trebuie să faci:

Pune trei linguri de sare în 500 ml apă fierbinte, apoi las-o să se răcească. Spală părul cu soluţia obţinută şi masează scalpul 5-10 minute, apoi şamponează şuviţele şi clăteşte-le cu apă rece. Aplică la final un balsam.

Mască cu sare, ulei de măsline şi suc de lămâie, pentru păr strălucitor

Uleiul de măsline este sursă de acid oleic şi linoleic, doi compuşi care hrănesc şi hidratează părul şi scalpul. În plus, masca aceasta acţionează ca un balsma şi stimulează creşterea firului de păr.

Ai nevoie de:

-    2 linguri de ulei de măsline
-    2 linguri de sare
-    2 linguri de suc de lămâie

Mod de preparare şi aplicare:

Pune într-un bol cele trei ingrediente şi amestecă-le cu o lingură. Şamponează părul, după care aplică pasta obţinută. Las-o să acţioneze 15-20 de minute. Clăteşte la final cu apă călduţă.


Credit foto: www.rupcare.com