3 motive pentru care nu te odihnești 

Știai deja despre importanța unui somn de cel puțin 8 ore pe noapte. Dar ce se întâmplă dacă nu reușești să te odihnești, indiferent de numărul de ore de somn?  Eficiența unui somn ține de mai mulți factori. Se întâmplă, de multe ori, ca organismul tău să fie influențat și acest aspect iese la iveală printr-o oboseală permanentă. Care sunt factorii care influențează calitatea somnului? 


1. Deshidratarea

Atunci când organismul tău nu primește hidratarea de care are nevoie pentru a funcționa în parametrii normali, acesta se revoltă și te privează de odihna de care ai atâta nevoie. Din cauza lipsei hidratării, tensiunea arterială scade și este încetinită eliberarea de oxigen în creier, ceea ce duce la starea de oboseală chiar și după o noapte întreagă de somn. Este importantă cantitatea de apă pe care o beți pe parcursul întregii zile.

2. Lipsa mineralelor din organism

Lipsa mineralelor din organism poate duce la oboseală permanentă. Dintre toate mineralele de care are nevoie organismul tău, magneziul joacă cel mai important rol pentru un somn odihnitor. Acesta menține nivelul de glucoză dar și sănătatea mușchilor. Lipsa lui te face să te simți fără energie și obosită întreaga zi. Mănâncă mai multe legume cu frunze verzi, te vor ajuta să ai un somn adânc și să te trezești odihnită.

3. Probleme digestive

Digestia este importantă pentru organism, de aceea este foarte important să ai grijă ce alimente consumi. Pentru un somn odihnitor, ai nevoie de melatonină. Pentru a produce această substanță, corpul tău are nevoie de o altă substanță numită serotonină. Dacă sistemul digestiv asigură un nivel suficient de serotonină, vei avea asigurat un somn odihnitor. Adaugă mai multe fibre în alimentația ta și vei vedea rezultatele fără întârziere.

Atunci când ești în armonie cu organismul tău, starea de bine este permanentă în viața ta. Starea de bine este dată în mod direct de o alimentație sănătoasă, bogată în vitamine, nutrienți și fibre. Totodată, alimentația duce și la un somn odihnitor, de care ai nevoie pentru o armonie deplină. Reflexia unei alimentații sănătoase este în calitatea somnului tău.


S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

" "