4 produse din casă care te îmbolnăvesc 

Când ne gândim la sănătate, alimentația sănătoasă și suplimentele sunt de multe ori în topul listei pentru a ne ține familia departe de boli. Totuși, în ciuda acestui stil de viață, anumite produse din casă ne pot îmbolnăvi.

Info:Oamenii de știință spun că există numeroase produse cancerigene în casă noastră,de la produsele de curățenie până la odorizante.

 

Odorizantele

 

Potrivit unui raport recent,multe dintre odorizantele pe care le folosim în casă,în mod regulat,conțin compuși cu potențial carcinogen. Marea majoritate a acestora,chiar unele care nu conțin parfum,au de fapt anumite substanțe numite ftalați. Acestea au consecințe asupra sănătății,majoritatea dintre ele afectează sistemul reproducător și respirator.

Poți să înlocuiești astfel de produse cu soluții pe care le poți prepara acasă. Pune apă distilată și câteva picături de ulei esențial într-un  pulverizator. Agită bine amestecul înainte de fiecare utilizare și pulverizează de fiecare dată când vrei să împrospătezi aerul.

 

Lumânările

 

Alte produse,potențial periculoase și toxice din casa ta sunt lumânărileparfumate. Plumbul poate fi periculos pentru sănătate. Chiar dacă în anumite țări vânzarea de lumânări ce conțin plumb a fost interzisă,este bine să eviți astfel de produse,mai ales că în compoziția acestora se găsesc zeci de toxine dăunătoare și cancerigene.

 

Perdele de duș și alte materiale plastice

 

Poți recunoaște policlorura de vinil din abrevierea PVC. Cu toate că acesta pare inofensivă,atunci când este utilizată în medii care pot elibera compușii cancerigeni toxici,acest plastic ar putea deveni o bombă cu ceas.

Perdele de duș conțin PVC și alți compuși toxici care se pot fi elibera în timp ce faci duș. Aceste toxine pot afecta sistemul reproducător și pe cel respirator.

 

Soluții de curățare a țesăturilor

 

Multe produse destinate curățării țesăturilor conțin un produs numit percloretilena pentru îndepărtarea petelor. Oamenii de știință spun că această substanță duce,în timp,la dezvoltarea cancerului pulmonar. Bicarbonatul de sodiu combinat cu oțet este eficient pentru îndepărtarea murdăriei și a petelor.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Ceaiurile de slăbit. Eficiente sau nu?

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei        

12 luni - 91 lei

" "