5 afecțiuni care-ți distrug viața sexuală 

Anumite boli sau probleme de sănătate îți pot afecta performanțele în dormitor. Află care sunt acestea.

Diabetul

Glicemia variabilă poate duce la complicații și la disfuncții sexuale. Statisticile arată că aproape trei sferturi dintre bărbații du diabet prezintă și disfuncții erectile în cursul vieții. Asta se întâmplă din cauză că boala afectează fluxul sanguin la nivelul organelor genitale precum și nervii care deservesc zona.

Depresia și stresul

Dorința sexuală este afectată dacă ești depresivă sau stresată. Partea cea mai proastă este că anumite medicamente antidepresive,prescrise de doctor,omoară de tot libidoul...

Problemele vasculare

Orice afecțiune care afectează fluxul sanguin în zona genitală poate duce la disfucții sexuale,atât la bărbați cât și la femei. Este efectul negativ pe care-l produc bolile cardiovasculare sau hipertensiunea.

Durerile de spate

Nu influențează direct funcțiile sexuale,ci indirect,pentru că durerile scad frecvența relațiilor dintre parteneri. Herniile de disc sau stenoza spinală pot fi extrem de dureroase și te pot împiedica să te bucuri de momentele de intimitate cu partenerul. Un studiu arată că 61 % dintre suferinzii cu coloana vertebrală evită să facă sex în perioadele de criză.

Anemia

Nu boala în sine e problema,ci faptul că îți provoacă slăbiciune,ceea ce scade dorița sexuală. La bărbați,anemia duce la libido scăzut și la probleme erectile. Dar,spre deosebire de alte afecțiuni,anemia se traează relativ ușor.


Citește și:

Legume care te protejează de afecțiunile cardiovasculare

Cum să ai o inimă sănătoasă


S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei