5 motive pentru care-ți întârzie menstruația, fără să fii gravidă 

Există varii motive pentru care îți întârzie menstruația – altele în afară de sarcină. E bine că le cunoști, fiindcă pot indica schimbări importante în corpul tău, ba chiar probleme de sănătate.

 

Ai pierdut excesiv în greutate

 

Dacă ai ținut diete severe,ai făcut „foamea” cu intenția de a scăpa de kilogrameleîn plus sau ți-ai petrecut ore întregi la sală – toate acestea îți pot deregla ciclul menstrual. Organismul tău împiedică ovulația în situații de efort extrem,psihic sau fizic.

 

 

Ești stresată

 

Un eveniment major în viața ta poate duce la așa numita amenoree hipotalamică (absență fiziologică a ciclului menstrual). Hipotalamusul este acea regiune a creierului unde e controlată secreția multor hormoni-și este adesea afectat de stres. Deci,dacă în familie sau în viața personală se întâmplă ceva serios – despărțiri,deces șamd – asta te afectează și pe plan fizic.

 

 

Tiroida îți face figuri

 

Tiroida este glanda care controlează metabolismul și are legături cu o mulțime de organe din corp. Prin urmare,orice afecțiune tiroidiană poate avea implicații asupra ciclului tău menstrual.

 

 

Ești la menopauză prematură

 

Menopauza prematură,alături de diverse simptome binecunoscute – bufeuri,transpirații nocturne,uscăciune vaginală – poate duce și la întârzierea menstruației.

 

 

Suferi de simptomul ovarelor polichistice

 

Simptomul ovarelor polichisticese manifestă ca un dezechilibru hormonal care duce la lipsa ovulației și la secreții insuficiente de estrogen,progesteron și testosteron. Iar asta duce,printre altele,și la dereglări ale menstruației.

S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

" "