5 posibile semne ale tumorii pe creier 

Tumorile pe creier pot fi benigne (necanceroase) sau maligne (canceroase), însă ambele cazuri pot afecta starea de sănătate a pacientului. Simptomele care prevestesc apariția unei tumori pe creier pot varia în funcție de localizarea și dimensiune acesteia. Iată semnele cărora trebuie să le acorzi atenție!

Durerile de cap

Dacă de obicei nu ai dureri de cap, însă de la o vreme apar în mod regulat, acest lucru s-ar putea întâmpla din  mai multe motive, printre care se numără și tumoarea pe creier. Aceste dureri care sunt asociate cu tumoarea pe creier nu răspund la tratament medicamentos sau la alte remedii. Pentru a putea primi un diagnostic precis, cel mai indicat este să mergi la un consult de specialitate.

Convulsii

Tumorile pe creier pot declanșa apariția convulsiilor, care pot fi considerate un prim semn care arată activitatea neobișnuită a creierului. De obicei, acestea se află în strânsă legătură cu glioamele, meningiomul (care afectează creierul și măduva spinării) și tumorile pe creier în faze avansate.

Pierderi de memorie

Incapacitatea creierului de a procesa informațiile poate fi rezultatul prezenței tumorii pe creier. Potrivit medicilor, pacienții care au acest diagnostic își amintesc greu anumite lucruri care până atunci nu le erau străine, le e foarte greu să se concentreze sau să comunice clar. De asemenea, printre simptome se pot număra și starea de confuzie și gândirea îngreunată, care se degradează treptat.

Probleme de echilibru și de coordonare

Acestea pot fi indicatori ai tumorilor pe creier. Creierul și măduva spinării fac parte din sistemul nervos, de aceea pacienții pot experimenta o mulțime de reacții adverse nedorite. Dincolo de declinul cognitiv menționat, cei care au tumori pe creier pot avea probleme cu menținerea echilibrului în timpul mersului, putând avea senzația de vertij wsi probleme de coordonare.

Pierderi de auz

Creierul este cel care procesează sunetele, de aceea tumorile pe creier pot afecta parțial sau chiar auzul ambelor urechi, cunoscut sub denumirea de neurinom acustic. Acest lucru de întâmplă în urma presiunii pe care o exercită tumoarea pe creier, diferind de la caz la caz, în funcție de dimensiunile acesteia.

Sursa foto: expertbeacon.comS-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Trucuri pentru machiaj rezistent la apă - nr.27 (505)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "