6 semne ale cancerului de col uterin 

Până acum 40 de ani, cancerul de col uterin reprezinta una dintre cele mai mari amenințări la adresa femeilor. Astăzi, datorită progreselor în medicină și tehnologie, decesele cauzate de această boală au scăzut în mod semnificativ.

Cercetările în domeniu,medicina și tehnologia avansată au fost în măsură să determine simptomele cheie care pot detecta boala în stadiile incipiente. Este foarte important ca toate femeile să recunoască simptomele acestei boli și să meargă la medic cât mai repede dacă le observă.

 

Semnele precoce ale cancerului de col uterin

 

 

Durere de picioare

 

Printre simptomele cancerului de col uterin se află durerea gambelor și umflarea picioarelor. Acest lucru se întâmplă întrucât,din cauza bolii,fluxul de sânge nu mai funcționează normal,cauzând această senzație dureroasă.

 

Secreții vaginale

 

Dacă aceste nu au miros și culoarem nu trebuie să te îngrijorezi. În schimb,dacă secrețiile vaginale sunt secretate mai frecvent,miros urât și au un aspect neregulat,cel mai bine ar fi să consulți un medic,pentru că poate fi un simptom clar al cancerului de col uterin.

 

Sângerare neobișnuită

 

Se numără printre simptomele frecvente ale cancerului de col uterin. Unele femei au cicluri neregulate și,dacă faci parte din această categorie,ar fi bine să consulți medicul despre o posibilă cauză a acestor nereguli. Dacă până acum ciclul tău a fost normal și ai observant că sângerezi între perioadele menstruale sau după ce întreții relații intime,este important să mergi la medic.

 

Disconfort în timpul urinării

 

Cel mai evident simptom al cancerului de col uterin este sentimentul de disconfort la urinare și mâncărime. Acest semn,în cele mai multe cazuri,indică o infecție a tractului urinar,dar atunci când acest simptom este frecvent,este foarte important să nu mai amâni vizita la medic.

 

Durere în timpul actului sexual

 

Senzațiile de disconfort sau durere în timpul raportului sexual este un alt simptom care poate indica prezența cancerului de col uterin.

 

Durere pelvină

 

Acesta tinde să fie foarte frecventă în timpul ciclului menstrual. Cu toate acestea,în cazul în care crampele și durerile pelviene nu-ți dau pace zi de zi,consultă medicul specialist.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei