6 semne care anunță un posibil fibrom uterin 

Fibromul uterin este o afecțiune comună în rândul femeilor. Având în vedere prevalența acestei boli, fiecare femeie ar trebui să știe exact ce simptome are această afecțiune.

Fibroamele uterine sunt excrescențe necanceroase care se dezvoltă în interiorul sau exteriorul uterului. Mai sunt cunoscute și sub denumirea de mioame. Ele sunt de obicei benigne și,în general,nu sunt asociate cu o creștere a riscului de apariție a cancerului. Femeile a căror fibroame cresc foarte repede sunt monitorizate foarte atent.

 

Probleme urinare

 

În cazul în care fibroamele sunt situate pe peretele exterior al uterului,aproape de vezica urinară,ele pot favoriza urinări frecvente. La unele femei,fibromul le împiedică să urineze chiar si atunci când vezica urinară este plină. Dacă te afli în imposibilitatea de a dormi toată noaptea sau mergi la baie mai des decât de obicei,nu mai amâna vizita la medic.

 

Presiune rectală

 

În același mod în care fibromul poate apăsa pe vezica urinară și fibroamele care se dezvoltă în partea din spate a uterului pot apăsa pe rect,putând provoca dezvoltarea unui hemoroid.

 

Durere pelvină

 

Nu este neobișnuit pentru fibroame,în special în cazul celor foarte mari,să provoace un sentiment general de disconfort în regiunea pelvină. Mai rar,o femeie poate simți o durere acută și foarte severă în regiunea pelviană. Durerile pelviene sunt,de asemenea,unul dintre semnele care anunță chisturi ovariene.

 

Dureri de spate

 

Este posibil ca un fibromsituat pe peretele exterior din spatele uterului să apese pe nervii coloanei vertebrale și în mușchii spatelui,declanșâmd dureri intense.

 

Act sexual dureros

 

În funcție de locația și de dimensiunea fibromului,pentru o femeie cu această boală actul sexual poate deveni incomod sau chiar dureros. Durerea poate fi mai evidentă în anumite perioade ale lunii. Aceasta este,de asemenea,unul dintre semnele cancerului uterin. De aceea,doar în urma unui consult specializat poate fi diagnosticată cauza exactă a acestei neplăceri.

 

Sângerări menstruale abundente

 

Femeile care suferă de fibroame submucoase adesea suferă de un flux menstrual extrem de abundent. Sângerarea este adesea însoțită de crampe foarte intense.

O astfel de sângerare nu este normală și ar trebui să fie întotdeauna investigată de un medic. Femeile cu menstruațiide acest tip pot dezvolta anemie,motiv pentru care se pot simți obosite ori să aibă dureri de cap.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei