5 simptome subtile ale cancerului de tiroidă ignorate de toată lumea 

Cancerul de tiroidă este o afecțiune care afectează în special femeile și are o rată de supraviețuire de 90% dacă este depistat la timp. De aceea este bine să acorzi atenție simptomelor care îi transmit corpului tău mesajul că ceva nu funcționează tocmai așa cum ar trebui. Iată care sunt acestea și ce înseamnă fiecare în parte.

1. Tuse seacă

O tuse care persistă de luni de zile și pe care ai ignorat-o până acum din cauză că nu a venit însoțită și de alte simptome supărătoare specifice răcelii, precum febra, durere în gât, poate fi un semn că te confrunți cu o problemă la nivelul glandei tiroide. Poate că ai pus totul pe seama alergiilor, și da, într-adevăr poate fi aceasta cauza, însă în urma unui consult specializat vei putea ști cu certitudine care este starea sănătății tale.

2. Te îneci cu mâncare

Dacă ți s-a întâmplat să te îneci din senin cu mâncare și să nu mai fi capabilă să înghiți, poate avea drept cauză prezența nodulilor tiroidieni, care încep să exercite presiune pe trahee și pe esofag. De cele mai multe ori, acest simptom, neînsoțit și de altele nu înseamnă neapărat cancer. În urma unui examen cu raza X-ray se pot identifica cu ușurință cauzele și parcursul anormal al mâncării și al băuturii din gură către esofag.

3. Respirație scurtă

Incapacitatea de a respira profund poate indica o problemă serioasă de sănătate. Cauzele pot fi multiple, începând cu cele mai comune dintre ele - anxietatea, alergiile și atacurile de panică, până la problemele cu glanda tiroidă, așa că nu mai amâna consultul și mergi la doctor. Cu cât vei depista mai repede cauza, cu atât mai mari vor fi șansele de recuperare în cazul unei afecțiuni grave.

4. Voce schimbată

Dacă până acum aveai o voce caldă și observi că aceasta a devenit răgușită și cu o tonalitate scăzută, deși ți se poate părea mai atrăgătoare, ia în calcul posibilitatea că poate fi un indicator al prezenței tumorii.  Glanda tiroidă este poziționată în apropierea laringelui, ceea ce poate duce la schimbări ale vocii.

5. Durere de ureche

Un simptom care la prima vedere ar părea că nu are cum să aibă legătură cu glanda tiroidă. Nervul cranian – nervul vag, poate da senzația de durere în ureche deoarece acesta străbate gâtul, chiar pe lângă tiroidă. Multe persoane resimt durerea de ureche, neștiind că de fapt în realitate au probleme cu gâtul.


Sursă foto: Pinterest


S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Trucuri pentru machiaj rezistent la apă - nr.27 (505)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "