6 tipuri de durere pe care nu trebuie niciodată să le ignori 

Durerea care semnalează o problemă ce îți pune în pericol viața este de obicei intensă, începe brusc si este asociată cu o serie de alte simptome și semne. Iată șase tipuri de durere, care necesită o atenție imediată.

Durere de cap cu debut rapid

Dacă ai des migrene,deja știi cum se manifestă ea,iar o durere de cap ciudată nu poate fi prea dificil de recunoscut. În cazul în care aceasta s-a produs dintr-o dată și este insuportabilă, nu o ignora niciodată! Ai putea avea un vas de sânge spart,în creier. Sună imediat la numărul de urgență sau du-te la medicul de familie.

Durere care se extinde dincolo de piept

În cazul în care durerea se îndreaptă spre maxilar sau spre umăr,este posibil să ai un atac de cord. Apelează de urgență la ajutor specializat. 

Durerea care începe în partea inferioara a spatelui și afectează picioarele

În cazul în care există și alte simptome alarmante,precum slăbiciunea la nivelul picioarelor,pierderea simțului vezicii urinare,sau urinarea incontinentă,ai putea avea sindromul cauda equina. Această afecțiune se mai numește și simdromul coadă de cal și este cauzată de compresia nervilor din partea inferioară a canalului spinal. În acest caz,este important să obții o evaluare medicală imediat.

Durere în partea din dreapta jos a intestinului

În cazul în care ai,de asemenea,febră,greață și / sau vărsături,ai putea avea apendicită. Fă o vizită medicului de familie în acest caz. El te-ar putea trimite la spital pentru o intervenție chirurgicală.

Dureri acute sau crampe la picior

În cazul în care durerea este însoțită de roșeață,căldură și tumefacție,ai putea avea un cheag de sânge,problemă cunoscută drep tromboză venoasă profundă (TVP). Mergi la doctor pentru o ecografie. Nu masa zona dureroasă,deoarece acest lucru ar putea face ca cheagul de sângesă se deplaseze și să ajungă la inimă sau în plămâni.

Înțepături în picioare

În cazul în care picioarele sunt amorțite și ai senzația de arsuri,ai putea avea leziuni ale nervilor,problemă cauzată de diabet. Medicul ți-ar putea recomanda să faci un test pentru a verifica niveul glucozei din sânge 

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei