7 mituri despre sănătate: Care sunt adevărate? 

Medicina este un domeniu în care toată lumea crede că are ceva de spus. Așa se face că nici bine nu ieși din casă, că și încep să te tragă de mânecă “binevoitorii”: ba că ai ieșit cu părul ud, ba că nu e bine să înoți după ce ai mâncat, ba că aerul condiționat dăunează grav sănătății. Tu știi care din aceste mituri sunt adevărate?

Află în acest articol care dintre următoarele credințe populare sunt false și în care din ele ar trebui să crezi.

Ghimbirul reglează tranzitul intestinal

Unul dintre leacurile populare spune că ghimbirul face minuni atunci când ești deranjată la stomac. Iar știința susține această credință. Dovezile arată că planta ajută la reducerea senzației de greață și la reglarea tranzitului intestinal.

Înotul după masă duce la crampe și la înec 

Știință spune că acest mit nu este complet adevărat,dar nici nu este complet eronat. După ce mănânci,corpul tău are nevoie de o vascularizare sporită la nivelul tractulului și se crede că asta ar îndepărta fluxul sangvin departe de mușchi. Acest lucru poate duce la o acumulare de acid lactic în mușchi,deci înotul imediat după masă ar putea provoca crampe bruște (deși nu fatale).

Mierea grăbește vindecarea 

Potrivit numeroaselor studii în domeniu,acest mit este cât se poate de real. Arsurile ușoare până la moderate (dar nu alte tipuri de răni) se vindecă mai repede dacă pui miere pe ele. Acest lucru se datorează faptului că se creează un mediu umed,antibacterian,care promovează creșterea țesutului.

Untul calmează arsurile

Se pare că nu există niciun sâmbure de adevăr în acest leac tradițional. Nu există dovezi ale vreo unui beneficiu oferit de unt,în acest sens.

Dormitul cu aerul condiționat pornit te poate îmbolnăvi

Este posibil să fie ceva adevăr în acest mit. Aparatele de aer condiționatusucă stratul protector de mucus din căile nazale,ceea ce probabil va permite ca virușii să pătrundă mai ușor în organism. Virusurile se reproduc mai rapid în interiorul unui nas mai rece.

Un măr pe zi ține doctorul la distanță

Știința spune că bătrânii au supraestimat potența acestui fruct. Cu toate acestea,coaja este o sursă bună de quercetina,un antioxidant important,după cum sugerează studiile,care ajută la scăderea tensiunii arteriale,luptă împotriva astmului și a alergiilor și previne atacurile de cord.

Ciocolata favorizează apariția coșurilor

Se pare că doar ciocolata nu are destulă putere pentru a face un asemenea rău. Batoanele de ciocolată ar putea declanșa o acnee,dar,în acest caz,vinovați sunt,probabil,zahărul,laptele și umpluturile,nu cacaoa.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei