Acest tip de ulei esențial combate cancerul! 

Originar din Marea Mediterană, uleiul esențial de cimbru, amestecat cu cel de măsline, era folosit de greci, la gătit. Pe lângă beneficiile pe care le are asupra sănătății, acesta distruge celulele cancerului pulmonar, ovarian și oral.

Uleiul esențial de cimbru conține între 20-54% timol,un antiseptic puternic,care face parte din clasa de compuși cunoscuți sub numele de biocide. Acestea pot distruge celulele canceroase. Când uleiul de cimbru este utilizat alături de alte produse biocide,precum carvacrolul,care se găsește în uleiul de oregano,acesta își măreșe capacitatea antimicrobiană.  

Ține la distanță cancerul pulmonar

Oamenii de știință au descoperit că uleiul de cimbru distruge până la 97% din celulele cancerului pulmonar. Oamenii de știință spun că uleiul de cimbru amestecat cu cel de măsline mărește capacitatea Hidroxitirozolului,cel mai puternic compus anticancer care se găsește în uleiul de măsline.

Ideal în tratamentul cancerului de sân

Uleiul esențial de cimbru a fost  utilizat în medicina ayurvedică și medicina tradițională,datorită proprietăților antioxidante,antibacteriene și antifungice. Cercetătorii de la Universitatea Celal Bayar din Turcia au realziat un studiu pentru a afla ce efect are uleiul de cimbru sălbatic asupra celulelor cancerului la sân. Aceștia au analizat celulele moarte și modificările epigenetice care au avut loc în celulele canceroase. Epigenetica este procesul prin care anumite gene din ADN sunt activate sau dezactivate în funcție de experiență. Cercetătorii au declarat în revista „Nutriție și cancer“ că uleiul de cimbru sălbatic distruge celulele cancerului de sân. Mai mult decât atât,aceștia au ajuns la concluzia că uleiul de cimbru sălbatic poate fi un candidat promițător în dezvoltarea de noi medicamente terapeutice pentru tratamentul cancerului la sân.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Ceaiurile de slăbit. Eficiente sau nu?

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei        

12 luni - 91 lei

" "