Află bolile la care ești predispusă în funcție de personalitate 

Ai o fire romantică sau ești mai pragmatică de felul tău? Te stresezi adesea, ești timidă, îți place să socializezi? Firea ta este un indicator bun pentru oamenii de știință care au studiat fenomenul și au ajuns la concluzia că personalitatea ne predispune la anumite probleme de sănătate.

Unele gesturi și obiceiuri ne pot influența starea de sănătate. De exemplu,dorința de implicare și de a cunoaște oameni noi sunt trăsături care luptă cu bolile,în timp ce altele,cum sunt timiditatea și posesivitatea sau pesimismul,sunt factori declanșatori pentru diverse boli. Iată despre ce este vorba!

Ești timidă? Răcești mai des

Ți-e teamă să îți exprimi o opinie în fața unui grup de oameni sau a șefului direct? Timiditateate copleșește când ți-e lumea mai dragă? Studiile arată că de tine se lipesc infecțiile virale cu orice ocazie. Răcești des,au descoperit oamenii de știință,iar această consecință negativă asupra corpului se datorează timidității.

Te stresezi din orice? Poți face infarct

Grijile se năpustesc asupra ta și nu te lasă să te liniștești nicio clipă? Ți se pare că lumea în jurul tău te vorbește de rău sau că cei dragi sunt predispuși la accidente și trebuie să le porți de grijă? E cazul să iei o pauză. Deși stresul te ferește de Alzheimer,spun cele mai noi studii în domeniu,te poate expune unui risc mare să suferi de infarct miocardic.

Ești optimistă? Ai o imunitate de fier

Optimismul tău se poate traduce prin inimă sănătoasă și imunitate puternicăîn fața bolilor. În plus,dacă ești optimistă trăiești mai mult,se arată în cercetările cercetătorilor. Dacă te situezi la polul opus,adică ai probleme cu pesimismul și nu-l poți ține sub control sub nicio formă,verifică-ți periodic starea de sănătate a inimii. În timp,energia negativă slăbește inima.

Ești romantică? N-ai probleme cu tensiunea

Îți place să îmbrățișezi oamenii dragi ție și te „hrănești“ cu sentimente frumoase de dragoste,fie că e vorba de părinți,soț sau copiii tăi? Atingerile,îmbrățișările și săruturile cresc nivelul de oxitocină,cunoscut și ca hormonul dragostei,care are și efectul de reglare a tensiunii arteriale. Mai mult,o fire romanticăeste ferită de stres și,deci,de boli.

Sursă foto:sheknows.com

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei