Află ce îndulcitor declanșează cancerul! 

Obișnuim să consumăm din ce în ce mai multe produse îndulcite. Fie pentru a ne potoli pofta de dulce, fie pentru că nu știm în ce alimente se găsesc îndulcitori. Pe lângă faptul că aceștia favorizează îngrășarea, contribuie la dezvoltarea multor afecțiuni.

Nu numai că zahărul este sursa principală a excesului de calorii,dar studii recente au arătat că celulele canceroase absorb siropul de porumb bogat în fructoză,motiv pentru care este bine să-l eviți. Cercetătorii de la Universitatea din California,Los Angeles au descoperit că celulele tumorale pancreatice folosesc fructoza pentru a se diviza și reproduce,favorizând apariția cancerului pancreatic,una dintre cele mai mortale forme ale bolii.


Citește și:

Îndulcitorii naturali care bat zahărul

Băuturile cu îndulcitori cresc riscul de depresie


Americanii,spre deosebire de oamenii din alte țări industrializate,consumă o cantitate incredibilă de fructoză,în special sirop de porumb bogat în fructoză,care este un amestec de fructoză și glucoză și este utilizat în principal în băuturi răcoritoare,pâine și numeroase alimente procesate.

Ce este siropul glucoză-fructoză

Te-ai gândit să mănânci doar o bomboană cu ciocolată,dar ai ajuns să consumi toată cutia? Motivul nu este lipsa de auto-disciplină,ci mai degrabă e din vina zahărului,care se găsește în multe produse de pe piață. Acest zahăr poartă numele de sirop de glucoză-fructoză.

Acesta este un tip de sirop de porumb produs în așa fel încât glucoza să fie transformată în fructoză,cu ajutorul enzimelor,pentru a obține gustul dulce dorit.

Producătorii folosesc adesea sirop de glucoză-fructoză,pentru că este mult mai ieftin decât zahărul. În plus,extinde termenul de valabilitate ale produselor. Siropul de glucoză-fructoză este utilizat pe scară largă ca un substitut al zahărului în multe bauturi răcoritoare,sucuri,iaurt,cereale,produse de patiserie și supe la plic.

Îndulcitorii hrănesc celulele canceroase

Specialiștii spun că prea mult zahăr de orice fel nu doar că-ți măresc talia,dar crește riscul de a te îmbolnăvi de boli de inima și accident vascular cerebral. În plus,cercetătorii spun că celulele tumorale pancreatice folosesc fructoza pentru a se diviza și reproduce. Prin urmare,se dezvoltă cancerul pancreatic.

În plus,siropul de porumb bogat în fructoză determină organismul să producă acid uric în exces,care agravează guta,potrivit unui studiu publicat în martie 2012,în revista „Nutriție“. Cercetătorii de la Universitatea Duke din Carolina de Nord spun că un consum de alimente bogate în fructoză poate agrava boala de ficat gras.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Soluții eficiente ca să te încălzești rapid-nr.3(481)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei         

12 luni - 91 lei

" "