Află ce-ți poate afecta memoria! 

Te concentrezi din ce în ce mai greu, iar atunci când trebuie să dai anumite detalii, pur și simplu nu-ți mai amintești cele mai importante lucruri? S-ar putea să ai probleme de memorie și iată care ar fi cauzele. 

Grăsimile saturate

Un studiu efectuat pe 6.000 de femei a arătat că cele care obișnuiesc să consume grăsimi saturate au înregistrat cea mai scăzută capacitate a memoriei și a funcției cognitive,în timp ce persoanele consumatoare de grăsimi mononesaturate,au avut cele mai bune rezultate.

Grăsimile saturate se găsesc în carne,produse lactate și unt,în timp ce grăsimile mononesaturate sunt ușor de obținut din uleiul de măsline,untul de arahide și fructele de avocado.


Citește și:

O pastilă ar putea şterge amintirile neplăcute

Glucoza vs Fructoza. Care este mai dăunătoare organismului?


Cerealele rafinate

Cerealele integrale sunt bune pentru sănătatea arterelor,deoarece conțin o mulțime de fibre,însă cele rafinate,care și-au pierdut fibrele,pot bloca arterele și ajung să afecteze în mod negativ memoria.

Excesul dezahăr

Un consum ridicat de zahăr împiedică organismul să funcționeze corespunzător și afectează memoria. Încearcă să nu-ți mai îndulcești cafeaua și evită deserturile prea dulci și zaharurile artificiale.

Deficiențele nutriționale

Glucoza este combustibilul creierului și,prin urmare,al memoriei,deci un aport scăzut îți va încețoșa memoria. Deficiențele nutriționale,cum ar fi deficitul de vitamina B poate declanșa,de asemenea,tulburări de memorie.

Depresia

Considerată boala secolului în care trăim,depresia are numeroase consecințe negative asupra sănătății mentale,una dintre ele fiind memoria slăbită. Studiile arată că depresia afectează hipocampusul,acea parte a creierului responsabilă pentru memorie,care furnizează persoanelor capacitatea de a-și aminti detalii cu precizie.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite


Ultima ediție
Click! pentru femei

Alimente care grăbesc îmbătrânirea-nr.46(472)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei  

12 luni - 91 lei