Alimente care provoacă arsuri la stomac 

Arsurile la stomac sunt cauzate de cantitatea mult prea mare de acid din stomac sau de alte tulburări digestive. Pe lângă alimentație, care este principala cauză a arsurilor la stomac, vinovați mai sunt stresul și stilul de viață dezorganizat.


Știai că există câteva alimente care provoacă arsurile la stomac? Chiar dacă nu este o boală gravă, este bine să știi care sunt produsele care le provoacă, astfel încât să le previi.

Ciocolata

Ciocolata este consumată de toată lumea datorită conținutului ridicat de antioxidanți. Cu toate acestea, mâncată în exces poate declanșa refluxul acid din cauza conținutului ridicat de grăsimi și stimulenți. Acești stimulenți includ cofeina și teobromină, care este un alcaloid xantinic prezent în boabele de cacao, de cafea și în frunzele de ceai. Ambele sunt legate de o creștere a cantității de  acid produsă de sistemul digestiv.

Condimentele picante

Aceste condimente dau un gust diferit felurilor de mâncare. În plus, unele dintre ele chiar au proprietăți antioxidante și antiinflamatoare. Problema apare atunci când ei devin agresivi față de sistemul imunitar, mai ales atunci când sunt combinate cu alte alimente acide. 

Cafeaua

Pentru un număr mare de persoane, cafeaua este o parte din viața lor de zi cu zi. Puterea sa energetică împreună cu antioxidanții o fac o opțiune excelentă pentru începerea unei zile de lucru lungi. Cu toate acestea, deoarece aceasta este una dintre principalele surse de cofeină, persoanele care suferă de arsuri la stomac ar trebui să o evite. Această substanță stimulatoare slăbește supapele care mențin acizii stomacului în stomac.

Cartofii prăjiți

Cartofii prăjiți și alte alimente prăjite sunt principalul dușman al unui număr mare de procese digestive și metabolice din cauza cantității mare de grăsimi pe care o conțin. În plus, ele sunt cele care cresc producția de acizi și prezența toxinelor. Consumul lor excesiv joacă un rol în lipsa controlului asupra proceselor inflamatorii din corpul nostru. Ca urmare, toate produsele prăjite pun presiunea asupra stomacului și a arsurilor la stomac.

Băuturile carbogazoase

Toate băuturile acide cauzează o serie de reacții negative în organism, contribuind sub diferite forme la dezvoltarea mai multor probleme de sănătate. În plus, majoritatea băuturilor carbogazoase conțin cofeină, care are același efect ca și cafeaua. Cel care are de suferit în urma consumului este stomacul, care va produce o cantitate mai mare de acid, ceea ce creează disconfort.


Credit foto: www.steptohealth.com

S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Trucuri pentru machiaj rezistent la apă - nr.27 (505)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "