Boli care declanșează durerile de corp 

Durerile de corp constante pot afecta pe oricine, indiferent de vârstă, și poate fi o experiență chinuitoare pentru cei care suferă de acestea. Cele mai frecvent acuzăm dureri de cap, gât, spate.

Aceste dureri necesită atenție și nu trebuie ignorate. Iată unele dintre cele mai comune cauze ale durerilor organismului de care trebuie să știi.

Fibromialgia

Aceasta este o afecțiune care se caracterizează prin durerecronică,oboseală,tulburări de somn  -toate afectând negativ calitatea vieții. Mai poate fi însoțită de simptome preum:sensibilitate,rigiditate,depresie,anxietate,dificultăți cognitive.

Sindromul de oboseală cronică

Simptomele sunt aproape aceleași cu fibromialgia,cu excepția că,obosealaextremă nu se ameliorează cu odihnă,ci cu ajutor specializat.  

Boala Lyme

Este cauzată de bacteria Borrelia burgdorferi care se răspândește prin mușcătura de capușă. Dacă suferi de această afecțiune,este posibil să te confrunți cu:oboseală,dureri de cap severe,dureri musculo-scheletice,dificultăți de concentrare,pierderea memoriei,tulburări de somn.

Stresul

Poate fi,de asemenea,responsabil pentru durerile de corp constante. Unele simptome comune ale acestei condiții sunt durerile de cap,cele musculare,oboseală,tulburări de somn și afecțiuni ale stomacului.

Nivelul scăzut de vitamina D

Acesta este unul dintre motivele apariției durerilor constante și cronice ale corpului. Vitamina D ajută la absorbția de calciu și la menținerea oaselor puternice,prevenind apariția fracturilor. Potrivit unui studiu publicat în Jurnalul American de Nutriție Clinică,nivelurile scăzute de vitamina D permite corpului să absoarbă până 15% din calciu din alimente. Unele dintre simptomele comune ale nivelurilor scăzute de vitamina D sunt:oboseală constantă,  slăbiciune,apariția fracturilor.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei