În lunile de vară anumite afecțiuni, pe care le ai deja, se pot agrva. Iată care sunt acestea și cum te poți feri de ele!

Pitiriazis versicolor

Dacă stai la soare și nu te protejezi de razele solare te poți alege cu pitiriazis versicolor. Aceasta este o boală de piele care se caracterizează prin apariția unor pete mici,rotunde,brune sau decolorate. Printre simptomele afecțiunii se numără mâncărime,cojirea pielii. Pentru a preveni apariția acestei boli poartă haine din bumbac,nu sta foarte mult la soare și nu fă baie în piscine. Totodată,este foarte important să te prezinți la medicul dermatolog când observi orice mică schimbare pe piele.


Citește și:

Cum previi şi tratezi inesteticele varice

VIDEO. Semnele ascunse care te anunţă că ai astm


Diabetul

Este una dintre bolile care se poate agrava din cauza căldurii și a transpirației excesive,care poate duce la deshidratare. Dacă suferi de diabetconsumă foarte multe lichide,chiar dacă nu ți-e sete și nu te abate de la tratamentul prescris de medicul tău.

Bolile cardiace

Și aceastea se pot agrava pe timpul verii. În lunile călduroase presiunea sângelui scade,deoarece organismul elimină căldura pentru a elimina supraîncălzirea. Temperaturile mari din termometru favorizează crizele de tensiune. Acestea se manifestă prin dureri de cap,transpirație în exces. Prezintă-te de urgență la medic,de la primele simptome.

Astm

Din cauza căldurii,a prafului,a poluării excesive,astmul se poate agarava pe timpul verii. În lunile călduroase mergi în excursii la munte,pentru a resipra un aer mai curat și pentru a sta la o temperatură suportabilă. Totodată,verifică aparatul de aer condiționat. Curăță filtrele acestora,pentru a îndepărta microbii depuși pe plase.

Varicele

Temperaturile foarte mari pot agrava varicele,de aceea,dacă suferi de această boală,evită să stai mult la soare,să faci băi fierbinți sau să te epilezi cu ceară caldă. Totodată,poartă încălțăminte confortabilă,nu sta picior peste picior,consumă o dietă bogată în alimente ce au seleniu,zinc,vitamine (A,C,E) și bea cât mai multe lichide.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei