Boli cauzate de consumul de carne procesată 

Ne-am obișnuit ca pe masa noastră să se regăsească multe preparate din carne procesată. Specialiștii ne avertizează că acestea au numeroase consecințe negative asupra sănătății noastre. Iată la ce te expui!

Carnea procesată trece printre-un proces chimic care îi prelungește durata de viață. Anumite alimente,cum sunt salamurile,cârnații,șunca,hot dogurile ne pot îmbolnăvi.

Obezitate

Aceasta este una din bolile cele mai periculoase care-ți pune viața în pericol. Afecțiunea nu este favorizată doar de consumul de carne procesată,ci apare și din cauza unui regim alimentar haotic. Carne procesată este plină de sare,grăsimi și calorii. Sarea poate duce la retenția apei,precum și la apariția hipertensiunii arteriale.


Citește și:

Efectele nocive ale alimentelor procesate

Ce tip de carne este indicat să consumi


Boli de inimă

600.000 de americani mor de boli de inimă în fiecare an. În carnea procesată se găsește de trei ori mai multă sare decât în alte alimente. Aportul mare de sare favorizează apariția bolilor de inimă și slăbește vasele de sânge.

Diabet

Nu doar dulciurile te pot îmbolnăvi de diabet zaharat. Carne procesată conține nitrați,care reduce secreția de insulină,afectând glucoza din sânge. Doar două felii de salam sau un hot dog,precum și o porție de carne procesată,consumate zilnic crește riscul de diabet cu 29%.

Cancer

Aceasta este o boală care afectează 25% dintre americani,la un moment dat în viața lor. Un studiu efectuat în Hawaii a arătat că persoanele care au consumat cantități mari de carne prelucrate au avut un risc cu 67% mai mare de a dezvolta cancer pancreatic.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Ceaiurile de slăbit. Eficiente sau nu?

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei        

12 luni - 91 lei

" "