Bolile ascunse în spatele migrenei 

Migrenele sunt durerile de cap mult mai intense, care pot ascunde de fapt alte afecțiuni, potrivit unui studiu. Se pare că există câteva probleme de sănătate care se manifestă prin migrene, tulburare care este diferită de la persoană la persoană.


Iată ce afecțiuni poate anunța migrena:

Depresie

Dacă te confrunți cu episoade dese de durere de cap insuportabilă și de durată, atunci riscul ca tu să suferi de depresie crește, comparativ cu o persoană care nu se confruntă cu migrene. După mai multe studii, cercetătorii au ajuns la concluzia că migrena este strâns legată de apariția depresiei.

Anxietate

Oamenii care suferă de migrenă cronică se vor confrunta și cu episoade de anxietate. În plus, la pacienții cu anxietate migrenele sunt prezente frecvent.

Atac de cord

Potrivit mai multor studii, există o legătură între migrenă și atacul de cord. Oamenii care se confruntă des cu durere de cap puternică (migrenă) au un risc dublu de a suferi de un atac de cord, comparativ cu restul populației.

Epilepsie

Migrena și epilepsia provoacă schimbări de comportament și tulburări senzoriale. Având una dintre ele crește riscul pentru cealaltă, dar cel puțin migrena poate fi ținută sub control.

Afecțiuni cardiovasculare

Atât bărbații, cât și femeile care suferă de migrenă au un risc crescut de afecțiuni cardiovasculare. Atacul de cord și hipertensiune arterială sunt două dintre ele, plus diabet, care este o boală autoimună.

Afecțiuni digestive

Printre bolile digestive care au legătură cu migrena se numără sindromul de intestin iritabil, boala celiacă,  boala inflamatorie intestinală.


Credit foto: www.boldsky.com
S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Trucuri pentru machiaj rezistent la apă - nr.27 (505)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "