Când ai un risc crescut de cancer ovarian 

Cancerul este o afecțiune de care suferă din ce în ce mai mulți oameni din întreaga lume. Diagnosticată la timp și în urma unui tratament, boala poate fi învinsă.

Deși specialiștii nu au au reușit să identifice cauzele care favorizează apariția cancerului ovarian,există o serie de factori care îți pot arăta  dacă riști să te îmbolnăvești de această maladie.

Istoricul familiar

Femeile care au în familie unul sau mai mulți apropiați care au suferit de cancer ovarian,cancer de sân sau cancer de colon au un risc mai mare de a se îmbolnăvi de cancer. Experții au descoperit că genele specifice,cum sunt BRCA 1 și 2 – moștenite – pot favoriza apariția bolii.


Citește și:

Cele mai bune alimente contra cancerului

Topul alimentelor care cauzează cancer


Vârsta

Femeile de peste 50 de ani au mai multe șanse să se îmbolnăvească decât cele care au sub 50 de ani. Riscul se dublează la femeile în vârstă de peste 60 de ani.

Fertilitatea și menstruația

Studii recente au descoperit că femeile care nu au născut sunt mai susceptibile de a dezvolta cancer ovarian,spre deosebire de cele care au copii. Acele femei care ajung la pubertate precoce (înainte de vârsta de 12 ani),nu au copii sau au născut pentru prima dată după după ce au împlinit 30 de ani și au ajuns la menopauză după 50 de ani au o șansă mai mare de a dezvolta cancer ovarian decât altele.

Contraceptivele orale și terapia hormonală

În timp ce femeile care utilizează contraceptive orale sunt mai puțin susceptibile de a dezvolta cancer ovarian,femeile care au apelat la un tratament hormonal după menopauză riscă să de îmbolnăvească de cancer ovarian.

Obezitatea

Este un alt factor care poate declanșa apariția cancerului ovarian. Prin urmare,ai grijă ce mănânci,fă mișcare cel pușin 30 de minute în fiecare zi și ține-ți sub control greutatea.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei