Când este timpul să mergi la dermatolog 

Este vară, perioadă în care pielea este cel mai mult expusă soarelui. Bronzul se vede foarte bine, dar ce zice pielea ta? Crezi că tegumentul este la fel de mulțumit? Răspunsul este nu. Așadar, pentru a evita afecțiunile dermatologice, este recomandat să mergi la un medic specialist când unele dintre următoarele simptome apar.


Mâncărime, scalp roșu

Mâncărimea apare atunci când suferi de o boală cronică, pe care nu ai tratat-o sau de care nu știi că o ai. Este recomandat să mergi imediat la un medic dermatolog când mâncărimea nu trece iar scalpul capătă culoarea roșu. Dacă le lași așa, s-ar putea să ajungi să suferi de psoriazis.

Căderea părului

Părul începe să cadă atunci când scalpul este afectat. Pot exista mai multe cauze care duc la pierderea firelor de păr, dar atunci când numărul firelor crește de la o zi la alta, este recomandat să mergi la un medic dermatolog. Este important să te duci la un control medical, pentru că astfel previi agravarea afecțiunii.

Alunițele își modifică dimensiunea

De fiecare dată când observi că alunițele și-au schimbat culoarea, dimensiunea sau sângerează, ar trebui să mergi la un medic specialist. Acesta poate fi un semn al cancerului de piele, și cu cât ții din timp simptomele sub control, cu atât mai bine. De asemenea, ar trebui acordată atenție și atunci când pe piele apar alunițe noi.

Arderi solare

Te-ai confruntat cu arderi solare în această perioadă? Dacă da, atunci este cazul să mergi la un medic dermatolog. Arderile solare afectează sănătatea pielii, iar dacă observi vreo modificare asupra tegumentului după expunerea la soare, nu trebuie să treci cu vederea, ci să iei măsuri.

Acnee

Mulți dintre noi credem că trebuie să trăim cu acneea, dar dermatologii nu sunt de aceeași părere. Având acnee, care se agravează, nu este o rușine. Este recomandat să mergi la un medic dermatolog pentru stabilirea unui nou  tratament. Este necesar să faci asta, mai ales pentru a preveni cicatricile și urmele lăsate de acnee pe piele.


Credit foto: www.thelist.com

S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Trucuri pentru machiaj rezistent la apă - nr.27 (505)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "