Cauzele mai puțin știute ale apariției febrei 

O infecție virală sau bacteriană este una dintre cele mai comune cauze ale apariței febrei; creșterea temperaturii corpului este un semn că sistemul imunitar încearcă să lupte cu  infecția.

Pot exista însă și alte cauze ale febrei,de care să nu știi.

 

Bolile inflamatorii cronice

 

Când orice țesut din corp prezintă semne inflamatoare cronice,există o șansă să apară febra. De exemplu,dacă pereții interiori ai vaselor de sânge sunt inflamați,așa cum se întâmplă în cazul anumitor afecțiuni precum arterita și vasculita,pacienții pot suferi de febră.

 

Problemele pulmonare

 

Febra este un simptom comun în bronșită și pneumonie,dar există diverse afecțiuni pulmonare care se caracterizează și prin febră. De exemplu,un pacient cu embolie pulmonară-cheaguri de sângeîn vasele care transportă sângele la plămâni – poate avea febră.

 

Infecțiile urinare

 

Când orice parte a tractului urinar-rinichi,uretere,vezică urinară sau uretră – nu funcționează corespunzător,poate apărea febra. Pielonefrita este o infecție a rinichilor;cistita este o infecție a vezicii urinare și infecția uretrei se numește uretrita-toate aceste afecțiuni se pot caracteriza și prin febră.

 

Medicamentele

 

Anumite pastile sunt asociate cu febră imediat după administrare,cum sunt unele antibiotice. Este posibil ca persoana respectivă să fie alergică la unele componente prezente în medicamente.

 

Expunerea la animale

 

Animalele pot transporta câteva bacterii,care pot să-i îmbolnăvească pe oameni. Expunerea la astfel de bacterii se poate manifesta prin febră. Specialiștii spun că infecția cu bacteria Coxiella burnetii duce la boala numită febra Q. Deoarece acest organism este foarte rezistent la dezinfectanți și căldură,poate supraviețui perioade lungi de timp. Infecția cu această bacterie poate dezvolta pneumonie și hepatită.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Soluții eficiente ca să te încălzești rapid-nr.3(481)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei         

12 luni - 91 lei

" "