Cauzele necunoscute ale deshidratării 

Corpul tău este 60% format din apă și trebuie să menții un echilibru în ceea ce privește acest procent. Dacă pierzi până și 1.5 % din acest procent, riști să ai probleme de sănătate, să te simți lipsită de energie.

Este important să cunoști cauzele acestei deshidratări,fiindcă ele sunt numeroase. Deshidratarea nu este cauzată doar de consumul redus de lichide sau de o zi călduroasă.


Citește și:

3 alimente care previn deshidratarea

Deshidratarea duce la apariția migrenelor


Diabetul

Persoanele bolnave de diabet,în special cele care nu știu că suferă de această boală,sunt predispuse la deshidratare. Când nivelul de zahăr din sânge este ridicat,organismul încearcă să elimine excesul de glucoză prin urină. Dacă suferi de diabet și simți o sete continuă sau ai o urinare frecventă,ar fi bine să vorbești cu doctorul tău pentru a-ți stabiliza nivelul de zahăr din sânge.

Menstruația

Pe timpul menstruației este indicat să bei mai multă apă decât deobicei,deoarece elimini multe substanțe,iar acest lucru îți poate cauza deshidratarea.

Dietele cu un conținut redus de carbohidrați

Carbohidrații se află la un loc cu lichidele în organismul tău. Atunci când elimini carbohidrații din organism,elimini și apa,lucru care duce la deshidratare. Pe timpul dietei încearcă să îți asiguri porția necesară de carbohidrați,consumând fulgi de ovăz sau orez brun.

Stresul

Când ești stresată,elimini mai multe lichide din corp,de aceea asigură-te că bei suficientă apă.

Sarcina

Sarcina îți poate influența necesitatea lichidelor din corp. Când ești însărcinată trebuie să bei mai multă apă. Stările de amețeală sau greața pot fi simptomele unei deshidratări și este recomandat să vorbești cu medicul despre ele.

Înaintarea în vârstă

Pe măsură ce înaintezi în vârstă,organismul nu mai poate conserva apa la fel de bine. Ține o sticlă cu apă mereu lângă tine pentru a te asigura că îți bei cantitatea zilnică necesară.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei