Cauzele neștiute ale durerilor de cap și de gât 

Ți se întâmplă deseori să te doară capul și gâtul în același timp? Oamenii de știință spun că există o legătură între cele două dureri și au identificat și de ce apar acestea.

Durerile de cap care își fac apariția odată cu cele de gât sunt adesea cauzate de:

 

Stres

 

Durerile de cap sunt,de multe ori,un rezultat al stresului. Atunci când ești stresată,îți încordezi mușchii gâtului și astfel apare durerea de gât și cea de cap.

 

Postura capului și a gâtului

 

Când capul și gâtul sunt într-o poziție dificilă pentru o perioadă îndelungată de timp,ca atunci când echilibrezi telefonul între ureche și umăr,te poți confrunta cu dureri de cap și de gât. Mai mult,dormitul pe o pernă aplatizată,îți poate crea neplăceri.

 

Iluminatul insuficient

 

Când citești sau când faci alte activități,dar camera nu este luminată suficient,ochii îți obosesc iar mușchii frunții și ai scalpului devin rigizi. În aceste condiții,apare durerea de cap și cea de gât.

 

Mestecatul gumei

 

Crezi sau nu,mestecatul gumei poate încorda mușchii capului și a gâtului,ducând la apariția durerilor de cap și a celor de gât.

 

Migrenă

 

Este o durere de cap intensă,favorizată de iritarea vaselor de sânge din creier. Uneori,durerile de gât și rigiditatea sunt semne ale unei migreneiminente.

 

Afecţiunile articulaţiei temporo-mandibulare

 

Sunt condiții care afectează maxilarul și gâtul și care pot da dureri de cap și de gât.

 

Meningita

 

Este o afecțiune gravă,care poate pune viața în pericol,și care se caracterizează prin inflamarea meningelor,membranele care învelesc creierul și coloana vertebrală. Simptomele meningitei includ adesea dureri de cap,rigiditatea gâtului și febră.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Ceaiurile de slăbit. Eficiente sau nu?

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei        

12 luni - 91 lei

" "