Ce boli ascunde respirația urât mirositoare 

Bacteriile sunt cea mai frecventă cauză a respirației urât mirositare, de aceea dispare după un periaj corect. Când însă persistă, poate fi semnul unor afecțiuni.

Diabetul

O respirație cu miros asemănător celui de acetonă sau de mere acre poate semnala prezența diabetului. În loc de glucoză,organismul folosește grăsimi pentru producerea energiei. În urma dizolvării grăsimilor rezultă cetona,o substanță care se acumulează în organism și care dă și mirosul neplăcut respirației.

Sinuzita

O afecțiune care are drept simptom mirosul urât al respirației poate e sinuzita. Pneumonia și bronșita sunt,de asemenea,afecțiuni care pot avea drept simptom halena. Și insuficiența hepatică poate fi o cauză a halenei.

Candidoza bucală

O altă cauză poate fi și candidozabucală,adică infecția mucoasei gurii cu ciuperca numită Candida albicans. În acest caz,pot apărea pete albicioase și senzații de arsură pe limbă,cât și un gust amar. În acest caz,există atât remediinaturale,cât și tratament medicamentos recomandat de medic.

Ulcerul

Un miros neplăcut al cavității bucale poate fi și semnul unor afecțiuni gastrice,precum ulcerul,sindromul colonului iritabil sau gastrita. În acest caz,este însoțit și de un gust acru în gură sau de senzația de usturime a limbii.

Un studiu al cercetătorilor japonezi de la Universitatea din Tokyo,a arătat că halena apare și la persoanele infectate cu bacteria Helicobacter Pylori,răspunzătoare de apariția ulcerului. 85% dintre pacienții participanți la studio,care aveau această bacterie,prezentau halenă. Totodată,halena poate apărea și la persoanele care suferă de insuficiență renală.


Mai citește și:

Afecțiuni transmise prin gene

Exerciții pentru respirație antistres


S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Ceaiurile de slăbit. Eficiente sau nu?

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei        

12 luni - 91 lei

" "