Ce consecințe poate avea deficiența de proteine 

Știai că oboseala cronică și căderea părului apar din cauza lipsei de substanțe nutritive din organism? Dacă și tu te confrunți cu deficiențe nutritive, mergi la un nutriționist pentru a afla care sunt cauzele!


Câțiva compuși relevanți din alimentație sunt carbohidrații, grăsimile și proteinele. Astăzi vom vorbi despre proteine și despre importanța lor în organism.

-    Proteinele oferă 15% din energia zilnică totală.
-    Ajută la formarea mușchilor, a unghiilor, a pielii și a părului.
-    Ajută la producerea de globulelor roșii și enzimelor.
-    Au un rol foarte important în homeostazia organismului. Mai exact, acestea afectează apa prezentă în corp.

Principalele semne care arată că există un deficit de proteine din alimentație sunt:

Te confrunți cu un sistem imunitar slăbit

Sistemul imunitar este primul afectat de deficiența de proteine. Când proteinele lipsesc din alimentația zilnică, apare un deficit de anticorpi: acestea sunt structuri care au ca bază proteinele. Din acest motiv, organismul nu se mai poate proteja și devine vulnerabil la boli. Include în dietă mai multe proteine.

Pierzi masă musculară

Una dintre funcțiile proteinelor este să dezvolte masa musculară. Dacă faci sport, una dintre primele recomandări este să crești cantitatea de proteine. Acest lucru îți permite să atingi obiectivul mai repede. În schimb, când proteinele lipsesc, vei observa că mușchii încep să se lase. De asemenea, aceasta provoacă consecințe negative asupra sănătății. Leziunile și crampele sunt primele efecte adverse.

Te simți obosită

Oboseala este unul dintre principalele semne ale cantității insuficiente de proteine din dietă. Deficiența de proteine este caracterizată prin incapacitatea organismului de a efectua anumite activități zilnice. Oboseala nu te lasă să te concentrezi și să-ți finalizezi sarcinile de la locul de muncă. De aceea, trebuie și este important să discuți cu un medic specialist când oboseala persistă mai mult timp.

Credit foto: www.solal.co.za


S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Trucuri pentru machiaj rezistent la apă - nr.27 (505)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "