Ce efecte adverse au cele mai administrate pastile 

Luăm frecvent antiinflamatoare, cum este aspirina, antibiotice, analgezice și le considerăm prietenii buni la nevoie. Dar câți dintre noi citim cu atenție rubrica în care sunt enumerate reacțiile adverse date de fiecare medicament în parte?

Fie că apelezi la calmante,la pastile cu efect antiinflamator sau la medicamentele care combat infecțiile bacteriene,este important să nu abuzezi de ele. Iată care sunt reacțiile adverse pentru principalele grupe de medicamente,observate în cadrul studiilor științifice.

Pe lângă efectele negative serioase pe care le dau substanțele conținute de pastile,sunt și unele ingrediente care se manifestă chiar amuzant.

Paracetamolul

Îl luăm la primul semn de răceală,dar nu știm că paracetamolul are și un efect calmant destul de eficient. În plus,paracetamolul,fie el sinus sau simplu,poate avea și alte consecințe asupra organismului,de fapt a psihicului:diminuează spaima și emoțiile.

Aspirina

Data viitoare când iei o aspirină,așteaptă-te să simți o stare de euforie. Așa spun oamenii de știință care au studiat efectele aspirinei.

Din experimente a reieșit că aspirina induce o stare asemănătoare cu beția,mai ales când este administrată după sau înainte să mănânci o salată de legume ori bei sucuri acidulate.

Distonocalmul

Acesta favorizează apariția indigestiilor,în special în situația când este combinat cu dulciuri sau produse bogate în grăsimi.

Antinevralgicul

Poate nu știai asta despre antinevralgic,dar acest medicament conține cofeină. De aceea,de fiecare dată când iei un antinevralgic,ia în calcul că nu vei mai dormi așa de bine,pentru că favorizează insomniile.

Algocalminul

Știi ce e interesant la acest medicament? După ce îl iei simți o stare de „imponderabilitate“,adică e posibil să ai impresia că ai mai slăbit,ești mai ușoară.

S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Trucuri pentru machiaj rezistent la apă - nr.27 (505)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "