Ce probleme de sănătate ascund amețelile 

Ți se întâmplă adesea să-ți pierzi echilibrul și să ai senzația că totul în jurul tău se mișcă? Acestea sunt simptomele amețelilor peste care poate ai trecut de multe ori cu vederea sau le-ai pus doar pe seama oboselii.

Stările,însă,pot fi un semnal care anunță dezechilibre sau afecțiuni ale organismului. Pentru siguranța ta,consultă medicul specialist.

Variațiile de tensiune arterială

Oscilațiile de tensiune nu au o cauză bine determinată însă pot apărea în urma secreției excesive a hormonilor renali,a unui efort îndelungat,a deshidratării sau a expunerii permanente la stres. Durerile de cap,amețeala și leșinul pot fi semne ale variațiilor de tensiune arterială.


Citește și:

Cum scapi de durerile de cap fără medicamente

7 pași ca să previi apariția durerilor de spate


Migrenă

Mai mult decât o simplă durere de cap,migrenele se manifestă printr-un disconfort puternic care poate dura între 4 și 72 de ore. Migrenele sunt anunțate prin câteva simptome specifice:amețeli,greață,vărsături,sensibilitate la lumină și la sunete și străfulgerări luminoase. În general,femeile sunt cele care suferă adesea de migrene.

Vertij

Senzația de greață,de vomă,de pierdere a echilibrului sau dificultatea de mișcare se numără printre simptomele asociate vertijului. Acesta poate apărea brusc,cu o durată de manifestare de câteva minute,sau poate să apară și să dispară de-a lungul mai multor zile.

Boala Meniere

Acumularea excesivă de lichid în urechea internă,denimută și boala Meniere,provoacă amețeli și tulburări de auz. Boala începe la o ureche și evoluează și la cealaltă ureche. Persoanele afectate pot auzi sunete ciudate sau au senzația că aud diferit cu o ureche față de cealaltă.

Accident vascular cerebral

Afecțiunea se caracterizează prin apariția bruscă a amețelii,a vederii încețoșate,a incapacității micșării mâinilor și picioarelor. În acest caz,amețeala poate să se mențină chiar și câteva zile.

Neurinomul de nerv acustic

În acest caz,tumoarea se dezvoltă,în stare latentă, la baza creierului și afectează toate celulele care fac legătura între ureche și creier. Persoanele afectate pot prezenta stări de amețeală,dureri de cap,tulburări de vedere,țiuit intens în urechea afectată și dereglări ale auzului.

Tumoare cerebrală

Persoanele cu tumori cerebrale pot avea amețeli și dureri de cap care cresc în intensitate treptat. Deoarece tumoarea crește,se produce o vascularizare accentuată la nivelul acesteia,motiv pentru care fluxul sangvin scade și apar amețelile.

Otită

Infecția urechii interne se poate manifesta prin amețeli,vomă și pierderea echilibrului. De asemenea,dacă amețeala este însoțită și de pierderea auzului înseamnă că te confrunți cu labirintită-afecțiune care se caracterizează prin inflamarea sistemului de cavități și a canalelor care formează urechea internă.

 Spondiloză cervicală 

Dacă atunci când miști capul și gâtul amețești,este posibil să te confrunți cu spondiloză cervicală. În cazul acesta,una dintre arterele cerebrale este comprimată,diminuând fluxul sangvin. Spondiloza cervicală poate provoca și apariția sunetelor ciudate din urechi.

 Anemie 

Afecțiunea se caracterizează prin lipsa de globule roșii sau de hemoglobină care determină un transport mic de oxigen spre sânge. În consecință,anemia poate provoca amețeli,care pot crește în intensitate la modificarea posturii fizice.

 Hipoglicemie 

Scăderea concentrației de zahăr din sânge (glucoza) sau hipoglicemia poate fi cauzată de lipsa unei alimentații diversificate sau în urma unei diete stricte. Ca urmare,organismul nu mai primește energia necesară pentru a funcționa normal și apar amețelile însoțite de dureri de cap,vedere încețoșată și stări de neliniște.

Sindrom postcontuzional

După 2-3 săptămâni de la un traumatism cranio-cerebral pot apărea amețeli,dureri de cap,stări de neliniște și intoleranță la alcool. Simptomele pot persista luni sau chiar ani,dar scad treptat în intensitate.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei