Ce provoacă creșterea nivelului de acid uric 

Nivelul de acid uric crește atunci când există un exces de acest produs chimic în sânge. Factorii care duc la creșterea nivelului de acid uric sunt diverși, atât interni cât și externi față de organism, putând provoca adesea formarea de cristale (de acid uric) în articulații care cauzează inflamație și durere.


Important de reținut este că acidul uric singur nu poate crește riscul de apariția a problemelor de sănătate, pentru că el este produs de organism pentru a descompune substanțele numite purine. Riscul există când cantitatea de acid uric este mult prea mare sau nu este eliminat corespunzător. 

Hiperuricemia este depistată în urma unui test de sânge. Nivelul normal ar trebui să fie cuprins între 2,0-3,4 mg / dl (respectiv pentru femei și bărbați). În multe cazuri, nu există simptome prezente cu niveluri ridicate de acid uric, fapt pentru care mulți oameni nu sunt conștienți de această creștere. În condiții normale, o treime din acidul uric vine de la alimente, iar celelalte două treimi provin din metabolismul intern al organismului nostru.

Prin urmare, principalele cauze ale nivelurilor ridicate de acid uric pot fi:

-    Alimentația slabă (consumul excesiv de produse alimentare bogate în purine)
-    Supraproducția de acid uric
-    Incapacitatea de eliminare a acidului uric

Una dintre cele mai frecvente cauze care determină creșterea nivelului de acid uric este alimentația. Un aport de anumite alimente bogate în purine poate provoca hiperuricemie, astfel că carnea roșie, cârnații, fructele de mare etc. trebuie evitate. Mai mult, un nivel ridicat de acid uric din organism poate fi declanșat din cauza consumului ridicat de produse diuretice.

Consumul de alcool este, de asemenea, unul dintre factorii de declanșare a nivelului ridicat de acid uric. Așadar, cei cu hiperuricemie ar trebui să evite consumul de alcool.

Totodată, este posibil ca o altă cauză a acidului uric ridicat să fie incapacitatea renală de a elimina în mod adecvat acidul uric din sânge. Prin urmare, nivelurile organismelor vor fi mai mari decât nivelul normal al acidului uric din cauza problemelor rinichiului care împiedică îndepărtarea acestuia. Persoanele cu psoriazis sunt, de asemenea, predispuse la un nivel ridicat de acid uric.

Unele medicamente pot provoca, de asemenea, niveluri excesive de acid uric în sânge. Este recomandat să consulți medicul pentru găsirea celui mai bun tratament pentru menținerea acidului uric la valoarea sa corespunzătoare.


Credit foto: www.keepnaturally.com


S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Trucuri pentru machiaj rezistent la apă - nr.27 (505)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "