Ce semne îţi arată că ai un ficat bolnav 

Funcția principală a ficatului este de a  metaboliza substanțele nutritive din alimentele pe care le consumăm, ajutând digestia. Acesta îndeplinește peste 500 de funcții diferite, de aceea este indicat să mergi la medic de îndată ce observi că ceva nu este în regulă.

 

Ți se schimbă culoarea pileii

 

Primul semn care îți arată că ai probleme cu ficatul este decolorarea pielii în galben palid. Acest lucru se întâmplă atunci când ficatul este în imposibilitatea de a elimina toxinele din organism,acumulându-se astfel bilirubină sub piele.

 

Ai probleme digestive

 

Te confrunți cu anumite probleme,cum sunt balonarea,constipația,indigestia? Toate sunt semne ale unui ficatstresat. Balonarea este însoțită adesea de dureri de stomac și de gaze.

 

Ai dureri articulare

 

O altă funcție a ficatului este de a elimina toxinele din sânge. Când sângele este în imposibilitatea de a ajunge la tendoane,mușchi și alte țesuturi apar durerile în partea superioară a spatelui și ochiise usucă. Un astfel de disconfort și durere continuă pot duce la oboseală.

 

Ești mai mereu obosită

 

Oboseala cronică poate indica faptul că ficatul este suprasolicitat iar organismul tău lucrează din greu pentru a repara acest lucru.

 

Urina este mai închisă la culoare

 

Acesta este un semn evident al ficatului stresat. Urina își schimbă culoarea când nu bei suficientă apă. De altfel,și scaunul își poate schimba culoarea și consistența. Dacă ai consumat suficiente lichide,modificările de culoare ale scaunului sunt un indicator bun că nu ai probleme de sănătate.

 

Modificări ale dispoziției

 

Când ficatul este stresat,poate afecta emoțiile. Depresia,furia,nerăbdarea și iritabilitate sunt simptome comune ale unui ficat care nu funcționează bine.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Ceaiurile de slăbit. Eficiente sau nu?

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei        

12 luni - 91 lei

" "