Ce spun mâinile despre starea ta de sănătate 

Dacă te uiți cu atenție la palmele tale, poți afla multe lucruri despre starea ta de sănătate. Descoperă la ce aspecte să fii atentă ca să-ți protejezi organismul.

Ai pete roșii pe mâini

Dacă palmele tale sunt roșii sau rămân așa pentru mult timp,acest lucru poate indica faptul că ai o afecțiune hepatică sau suferi de eriteme (consecință a dilatării vaselor sangvine cutanate). Dacă ești însărcinată și ai palmele roșii,nu trebuie să te îngrijorezi,întrucât în sarcină,fluxul sangvin de la extremități este crescut.
 

Ai degetele inflamate

Dacă ai degetele umflate,deși nu ai mâncat sărat și nici nu ești la menstruație,este posibil să suferi de hipotiroidism,o afecțiune a glandei tiroide care se manifestă printr-o cantitate scăzută de hormoni tiroidieni. Din această cauză,sunt afectate și alte procese esențiale din organism.
 

Ai degetele subțiri și rotunjite ori cu articulații proeminente

În cazul în care ai degetele subțiri și rotunjite,ai un risc destul de mare să te confrunți cu boli de inimă sau de plămâni. Pe de altă parte,degetele ale căror articulații sunt proeminente indică faptul că ești pridspusă la afecțiuni ale sistemului osos,precum osteoartrita.
 

Ce poți afla analizând lungimea degetelor

Lungimea degetelor îți poate spune multe despre starea ta generală de sănătate. Femeile care au inelarul mai mare decât arătătorul sunt mai predispuse să sufere de osteoartrită. De asemenea,reprezentantele sexului frumos care au degetul arătător lung au un risc mai mare de a suferi de cancer la sân,în timp ce în cazul bărbaților acest lucru înseamnă că există un risc mai mic de a avea cancer de prostată.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Soluții eficiente ca să te încălzești rapid-nr.3(481)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei         

12 luni - 91 lei

" "