Ceapa: ajutor de nădejde în bolile de inimă 

Ceapa conține compuși care acționează asupra diferiților factori de risc cardioivascular, arată studii  recente. Substanțele din compoziția ei scad riscul de tromboză și reduc nivelul colesterolului.

 

Scade tensiunea arterială

 

Specialiştii au descoperit că ceapa este un diuretic excelent,care favorizează eliminarea unei cantităţi importante de sodiu din organism – ceea ce este benefic în caz de hipertensiune arterială. Datorită acestei proprietăţi,terapeuţii recomandă bolnavilor cu inima să consume zilnic câte 150 g de ceapă crudă,timp de 21 de zile.

 

 

Împiedică formarea cheagurilor

 

Un studiu arată că persoanele care consumă frecvent o ceapă jumătate pe zi prezintă risc redus de tromboză venoasă,când care circulaţia sângelui în vene este blocată din cauza formării unui cheag de sânge. Compușii antioxidanți și cu sulf ai cepii împiedică agregarea plachetară,fenomen care crește riscul formării cheagurilor.

 

 

Scade nivelul de colesterol

 

Quercitina din ceapă (în special din ceapa galbenă) protejează organismul de colesterolul „rău“ oxidat. De aceea,un consum ridicat de ceapă galbenă este asociată unui risc mai scăzut de maladii coronariene. Și saponinele din ceapă au capacitatea de a scădea colesterolul din sânge. În plus,consumul de ceapă scade nivelul trigliceridelor în sânge.

 

 

Combate anemia

 

Cura cu vin din ceapă este indicată într-o gamă largă de afecțiuni,de la astenii până la anemii. Pune într-o sticlă de 1 litru 250-300 g de ceapă tăiată mărunt. Adaugă 100 g de miere și vin alb până umpli recipientul. Lasă vasul acoperit 2 săptămâni,filtreză amestecul și ia 50 de ml de vin de ceapă de 3 ori pe zi,înainte de mese. Pentru a înlătura starea de oboseală,bea câte 3 linguri de vin de ceapă,zilnic,înainte de micul dejun,prânz și cină.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei