Cel mai bun tratament pentru herpes 

Herpesul este o boală infecțioasă, contagioasă, determinată de virusul Herpes simplex. Zona afectată de herpes este formată din vezicule, iar pielea din jur este roșie și inflamată. Veziculele se sparg, se elimină un lichid, iar după aceea se formează o crustă.

Vindecarea durează aproximativ 7-10 zile. Pentru a reduce persistența leziunii cauzată de herpes,tratamentul medicamentos este esențial.

Există două tipuri de herpes:de tip 1 (HSV-1) – care afectează  buza și gura (labial) și de tip 2 (HSV-2)-genital. Fiind o boală contagioasă,herpesul se poate transmite prin folosirea tacâmurilor comune,a schimbului de obiecte personale și prin relații sexuale neprotejate.

Aciclovirul,tratamentul de bază în tratarea herpesului

Odată contactată infecția,virusul Herpes simplex persistă în organism pentru tot restul vieții în stare latentă și se poate reactiva ori de câte ori scade imunitatea. Medicamentele pe bază de aciclovir sunt cele mai eficiente în stoparea extinderii virusului. Unguentele sau pastilele care au în compoziție aciclovir trebuie folosite încă de la primele simptome care anunță apariția herpesului (usturime,mâncărime,arsură),adică în primele 12-24 de ore înainte de formarea veziculelor.

Dacă rezultatele întârzie să apară după administrarea medicamentelor pe bază de aciclovir,se recomandă famciclovir,valaciclovir,dar și foscarnet (pentru forme severe de herpes,care afectează,în special,bolnavii cu HIV).


Citește și:

Soluții care te scapă de herpes

Sfaturi utile care previn apariția herpesului


Igiena,importantă în stoparea virusului herpetic

Bubițele care se formează în urma apariției herpesului nu trebuie lezate sau traumatizate deoarece se pot forma cicatrici,care genrează alte tipuri de infecții,care pot întârzia vindecarea.

În cazul herpesului la gură,după ce s-a vindecat,se recomandă înlocuirea periuței de dinți cu una nouă pentru a nu provoca reinfectarea.

Dacă este vorba de herpes genital,zona afectată trebuie să fie uscată și curată mereu. De asemenea,pentru a evita durerea cauzată de bășici,se recomandă purtarea hainelor cât mai largi. Senzația de disconfort poate fi ameliorată dacă se pune un prosop înmuiat în apă rece pe zona afectată.

Medicamente care întăresc imunitatea

Herpesul apare atunci când sistemul imunitar este slăbit. De aceea,se recomandă administrarea de suplimente alimentare cu multivitamine,minerale,în special în cazul herpesului care recidivează de câteva ori pe an. Tratamentul pentru întărirea imunității se face de 2-3 ori pe an,doar cu recomandare medicală.

Sfatul specialistului:

Dr. Cristina Maria Dumitrescu,medic specialist Dermatologie-Venerologie,Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria

Cea mai sigură modalitate de a preveni infecția cu virusul Herpes simplex este de a evita contactul cu leziunile active-zonele roșii ce au pe suprafață mici vezicule cu lichid localizate de cele mai multe ori în zona gurii sau genital. Folosirea prezervativului poate reduce riscul de a contracta infecția,dacă ținem cont că o persoană ar putea fi infectată cu VHS-1 sau VHS-2 fără să prezinte vreun simptom.

S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Trucuri pentru machiaj rezistent la apă - nr.27 (505)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "