Cele mai comune semne că ai probleme cu tiroida 

O glandă care cântărește în jur de 30 de grame îți poate da mari bătăi de cap dacă nu funcționează corect. Vorbim de glanda tiroidă. Ea se află la baza gâtului, chiar sub mărul lui Adam.

Glanda conține hormoni care reglează multiple funcții ale corpului,inclusiv metabolismul,frecvența cardiacă și temperatura corpului. Dacă funcționează defectuos,te poți confrunta cu numeroase probleme de sănătate.

Ai depresie și ești mai mereu nervoasă sau iritată

Dacă ai probleme cu tiroida,s-ar putea să fii deprimată,să ai probleme de memorie sau să fii panicată tot timpul. Mulți medici sunt de părere că depresia este un simptom al hipotiroidismului (când glanda tiroidă nu produce suficienți hormoni),dar aceasta se poate manifesta și în hipertiroidism (când glanda tiroidă produce hormoni tiroidieni în exces). Ar fi bine să mergi la medic pentru a vedea dacă ai probleme cu tiroida,mai alesc dacă ești mai mereu nervoasă,anxioasă și iritabilă.

Citește și:Ceva ce doctorii nu-ți vor spune niciodată:poți trata tiroida cu un singur ingredient

Ai colesterolul mărit

Dacă în urma analizelor uzuale medicul ți-a confirmat că nivelul colesterolului s-a modificat brusc,este posibil să-ți spună să-ți mai faci câteva analize,căci colesterolul mărit poate indica o problemă cu glanda tiroidă. Atunci când nivelul de TSH (hormon de stimulare tiroidiană) este crescut,implicit crește și colesterolul,spun medicii.

Citește și:De ce se fac analizele pentru tiroidă pe vreme rece

Ți se modifică brusc greutatea sau ți-e mereu foame

Mulți nu știu că modificările în greutate sunt un simptom al problemelor cu tiroida. Specialiștii atrag atenția că pierderea bruscă în greutate,chiar dacă apetitul și cantitatea și tipul de alimente pe care le consumi rămân aceleași,poate fi un simptom primar al hipertiroidismului.

Ai probleme gastrointestinale

Tiroida poate provoca și probleme gastrointestinale. Medicii spun că unul dintre simptomele hipertiroidismului este digestia îngreunată,în timp ce constipația poate fi un semn evident al hipotiroidismului.

Ești obosită mereu sau nu poți să dormi

Insomnia poate avea numeroase cauze. Dar,dacă adormi foarte greu,ar putea fi pentru că suferi de hipertiroidism. Un alt simptom care trebuie urmărit este oboseala. Ea se manifestă atât în hipertiroidism,cât și în hipotiroidism.

Credit foto:www.thelist.com

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei