Cinci reguli simple care reduc riscul bolii Alzheimer 

Un stil de viaţă sănătos, bazat pe cinci reguli simple, între care sportul şi renunţarea la fumat, reduc considerabil riscul de demenţă şi declin cognitiv, au descoperit cercetătorii britanici de la Şcoala de Medicină a Universităţii din Cardiff.

Sportul regulat,renunţarea la fumat,o dietă sănătoasă,consumul redus de alcool şi ţinerea sub control a greutăţii reduc cu cel puţin 60% riscul celor mai frecvente boli asociate cu un stil de viaţă nesănătos,printre care Alzheimer,bolile cardiovasculare şi diabetul.

Oamenii de ştiinţă britanici au analizat,începând din anul 1979,un număr de 2.345 de persoane,acordând atenţie legăturii dintre apariţia anumitor boli şi sport,consumul de fructe şi legume,controlul greutăţii,renunţarea la alcool şi la ţigări,în cadrul celui mai lung studiu efectuat pe această temă.

"Descoperirile noastre arată că, în timp ce numărul persoanelor fumătoare s-a redus de la începerea studiului, numărul persoanelor care duceau un stil de viaţă sănătos nu s-a schimbat",a afirmat profesorul Peter Elwood,coordonatorul studiului.

Dintre cele cinci reguli pentru o viaţă sănătoasă,sportul s-a dovedit factorul cel mai important pentru reducerea riscului de îmbolnăvire.

Află de AICI care sunt celelalte reguli ce previn Alzheimerul!

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Soluții eficiente ca să te încălzești rapid-nr.3(481)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei         

12 luni - 91 lei

" "